Riigifirma suleb viimaseid maapostkontoreid

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Pürksi postkontori töötaja Eve Kalm lahkub ametist 17. märtsil, sest tal on kasulikum lasta end koondada, kui väga väikese palga eest paar tundi päevas tööd teha. Foto Urmas Lauri

Eesti Posti plaani järgi saavad mõne nädala pärast Pürksi ja Lihula postkontoritest postipunktid.

Eesti Post vähendas järsult Lihula ja Pürksi postkontori lahtiolekuaega. Lihula postkontori töötaja Piret Elismäe peaks 1. aprillist töötama poole kohaga, Pürksi postkontoris 27 aastat tööl olnud Eve Kalm 17. märtsist 0,3 kohaga. Kumbki ei olnud enda töökoormuse ja palga vähendamisega nõus ning nad valisid oma töökoha koondamise. Töökoormuse kärpimise järel oleks nende palk olnud paarsada eurot kuus.

Kuigi firma kommunikatsioonijuhi Kaja Sepa sõnul eelistaks Eesti Post postkontorid lahti jätta, on tulevik tume. Lihula postkontori ainsa töötaja viimane tööpäev on 30. märtsil, Pürksi postiproual 16. märtsil. Eesti Posti kodulehel on juba praegu kirjas, et 17. märtsist on Pürksi postkontor ajutiselt – kuni uue töötaja leidmiseni – suletud. Eesti Post ei varjagi, et kui töötajaid ei leita, lähevad postkontorid kinni ja asenduvad postipunktidega. Pärast seda ei ole tervel Läänemaal enam ühtegi maapostkontorit peale Vormsi, kus esialgu ümberkorraldusi ei kavandata.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kugli mugli
4 aastat tagasi

Reklaam on mõttetu ka sellepärast, et neid kaupu, mis nagu odavamad või allahindluses – tavaliselt poes pole, sest allahindlused on pidevas muutumises, paberkandjal hinnad pole ette prognoositud, selline reklaam mõttetu. Inimene läheb enne poodi kohale ja siis vaatab hindu, mitte ei võta reklaami näpu vahel kaasa. Maainimesed käivad palju linnas, vähemalt korra nädalas, toiduvarusid täiendamas, ostke siis suuremad postmargi ja kirjapaberivarud.Saate oma pakid linnas ka Omniva või Itella automaatidest ära saata,niisama saate apteegis käia. Need inimesed, kes enam ei jaksa, neid aitavad vallaametnikud. Tehke kõva kisa, küll nad kuulevad.

Nimi (vabatahtlik)
4 aastat tagasi

Viljakas töö kolib ju Tallinnasse. Kui maal postkontoris istub inimene ja ootab klienti, siis on see otsatu ebamajanduslikkus. Tallinnas ja tema ümber vohavates kaubandus ja logistikakeskustes oma mõnda klienti päevas ootav või telefoni teel neid kimbutades otsiv töötaja on korraga igati efektiivne rahvamajanduse edendaja.

nii on
4 aastat tagasi

samas kui keegi praegu plaaniks oletame kuskile Noarootsi mingi spa ehitada,oleksid ju enamik kohalikest vastu…….

kapitalist, see kõige vastikum
4 aastat tagasi
Reply to  nii on

olge mureta, ei plaani eesti kolgastesse enam mitte keegi mitte midagi ehitada. pärismaalased võivad kolida puu otsa ja hakata puulusikaid voolima.

kinni, lukus
4 aastat tagasi

Rahakasutusest. Ükskord Omniva hõiskas, et ostis endale väga kallid masinad, mis teibivad reklaamid kokku. Ja nüüd on juba ammu postkastides kaks-kolm reklaami teibiga ühendatud. Hästi haige kulutus. Täiesti mõttetu kokkuköitmine. Kas ma selle kileribaga koos ei oska neid otse makulatuuri saata? Ikka oskan. Võiks kõigi raha otstarbekamalt kulutada.

Jass
4 aastat tagasi

Noarootsi elu,pole poodi,varsti pole postkontorit,mis edasi?? Suretame maal elu täielikult välja

kodanik
4 aastat tagasi

kõigepealt luua ebanormaalsed töötingimused, palk üliväikeseks- ja siis laiutada käsi, “näete, meil pole töötajaid, me peame sulgema”. Kui silmakirjalik see on nagu?

Nojahh
4 aastat tagasi

Mis postipunkt? Pakiautomaadid võiksid olla, millele pääseb 24/7 ligi.