0

Noarootsi osavallakogu tahab, et Pürksi postkontor jääks avatuks

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Pürksi ja Sutlepa raamatukoguhoidja Serli Heeringas. Foto: Urmas Lauri

Noarootsi osavallakogu arutas reedel Omniva postkontorite sulgemise kava. Eesti Post tahab Pürksi postkontori sulgeda ja jätta sinna postipunkti, kui pidaja leitakse.

“Meie esimene variant on, et jääks nii nagu on, see tähendab, et postkontor Pürksis säiliks,” ütles osavallakogu esimees Laine Belovas. “Kui see ei õnnestu, siis on postipunkt parem kui mitte midagi.”

Preaegu asub Pürksi postkontor kultuurimajas, kontoril on kohvik Birkase kõrval eraldi sissepääs. Kuidas postipunkt toimida võiks, seda olevat osavallakogu põgusalt arutanud. “Tõenäoliselt sobiks postipunkt raamatukogu juurde,” ütles Belovas. “Aga veel pole midagi kokku lepitud.”

Kui postipunkti hakkaks pidama raamatukoguhoidja, oleks tegemist omapärase liikuva postipunktiga, sest Pürksi raamatukoguhoidja Serli Heeringas on ühel päeval nädalas, Sutlepas, ülejäänud tööpäevadel aga Pürksis.

Eesti Posti tahab vähendada järgmise aasta lõpuks postiasutuste arvu. Konkurentsiamet nõuab, et Haapsallu peab jääma kaks postiasutust, Lääne-Nigula valda neli, Lääneranna valda kolm ja Vormsile üks.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz