Noarootsi osavallakogu jätkab endiste juhtidega

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Noarootsi osavallakogu koosolek 4. detsembril 2017. Foto: Urmas Lauri

Mullu 4. detsembril valis Noarootsi osavallakogu oma esimeheks Laine Belovasi ja aseesimeheks Üllar Neemranna. Foto: Urmas Lauri

Noarootsi osavallakogu juhtidena jätkavad Laine Belovas ja Üllar Neemrand.

“Läks nii nagu pidi, kõik jäi samaks,” nentis Belovas. Nii tema kui ka aseesimeheks valitud Neemrand valiti reedel ametisse üksmeelselt.

Lääne-Nigula volikogu aseesimees Belovas (Ühinenud Kogukonnad) sai valimistel 81 häält, Üllar Neemrand (Keskerakond) sai valimistel 40 häält ja vallavolikokku ei pääsenud.

Lääne-Nigula valla osavallakogud pidid oma tegevuse taas nullist alustama, sest osavallakogude koosseisud kinnitanud valla valimiskomisjonil polnud selleks õigust. Samuti tuleb kõigis osavaldades uuesti valida ka osavallakogu esimees ja aseesimees.

Uuesti startinud Nõva osavallakogu valis 14. septembril toimunud koosolekul oma uueks esimeheks erakonda Isamaa kuuluva Aivar Oruste (kandideeris valimistel Sotsiaaldemokraatliku Erakonna nimekirjas), tema asetäitjaks sai Ülle Heinleht (EKRE). Osavallakogu eelmiseks juiks oli Kaidi SilverSchöbe (Kodune ja Kultuurne Nõva), aseesimees aga Aivar Oruste.

21. septembril valis Martna osavallakogu oma esimeheks Hardi Rehkalti (EKRE), aseesimeheks sai Tanel Tiisler (Reformierakond). Endine aseesimees Oliver Tammemägi (Sotsiaaldemokraatlik Erakond) ei kandideerinud.

Kullamaa osavalllakogu valib uued juhid oma homsel koosolekul, ütles osavallakogu esimees Tenno Laanemets. Osavallakogu senine aseesimees Jaanus Ratas (Reformierakond) teatas mõni aeg tagasi, et astus aseesimehe kohalt tagasi.

Kui Lääne-Nigula volikogu mullu novembris osavallakogude põhimääruseid kinnitas, oli neis säte, et osavallakogu koosseisu kinnitab valla valimiskomisjon. Hiljem selgus, et sellega mindi vastuollu seadusega, sest valla valimiskomisjonil selline õigus tegelikult puudus.

Vabariigi valimiskomisjon algatas selle tõttu ainsana Eestis Lääne-Nigula valla suhtes järelvalvemenetluse, milles nõuti seaduse järgimist.

Lääne-Nigula valla koosseisus on neli osavalda: Nõva, Noarootsi, Kullamaa ja Martna osavald.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments