Päästeamet: veetase Lääne-Eestis alaneb

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Täna öösel tõusis vesi promenaadil üle piirde. Foto: Arvo Tarmula
Täna öösel tõusis vesi promenaadil üle piirde. Foto: Arvo Tarmula

Lääne-Eesti rannikupiirkondasid ohustanud üleujutuse kõrghetk Haapsalus oli laupäeva hilisõhtul kell 23.00, kui vesi tõusis 133 sentimeetrit üle Amsterdami nulli, teatas päästeamet. Üle kriitilise piiri vesi ei tõusnud.

Üleujutuse kõrghetk Pärnus oli kell 21.30, kui mõõdetud veetase oli 166 sentimeetrit üle Amsterdami nulli. Kell 23.00 oli see umbes 20 sentimeetrit langenud, kuid tõusis siis taas uuesti. Veetõus jäi öösel pidama Pärnus 156 ning Häädemeestel 146 sentimeetri juures.

Pärast südaööd hakkas veetase alanema kõikides üleujutusest ohustatud piirkondades ja alaneb jätkuvalt tänase päeva jooksul. Vee tõusmisest ohustatud piirkondades tungis vesi esimestele tänavatele ja kahjustada said mõned veevangi jäänud autod. Majadesse vesi ei tunginud, küll aga ohustas liiklemist, mistõttu suleti nii Pärnus, Haapsalus kui Saaremaal veest üle ujutatud tänavad. Täna on teed liikluseks taas avatud,” ütles Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Maris Moorits.

Haapsalus on märkidega suletud väikese viigi ümbrus, Lahe tänav, Promenaadi ja Fra Mare hotellide juurde viivad teed.

Möödunud ööpäeval reageerisid päästjad erinevatele tormituultest tingitud väljakutsetele 137 korral üle Eesti. Põhilises osas räsisid tormituuled Lääne-Eestit, kus välja sõideti 73 korral. Väljakutsed olid valdavalt seotud tuule tõttu murdunud ja teedele või elektriliinidele kukkunud puudega. Inimesed viga ei saanud. Elektrilevi andmetel on tormi tõttu hetkel elektrita veel ligi 3600 klienti, neist enamik Saaremaal. Tugevad tuuled vaibuvad alles tänase päeva jooksul, seega liiklejad peaksid olema endiselt ettevaatlikud ning arvestama teele sattunud takistustega.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments