Metsküla algkool võitis Lõuna-Läänemaa noorte saalijalgpalli karikasarja

dav
Noored jalgpallilapsed Vatla spordihoones viimasel karikasarja etapil. Foto Annika Mänd

Kolm kuud kestnud Lõuna-Läänemaa koolide saalijalgpalli karikasari sai ülipingelise lõpplahenduse viimasel etapil Vatlas.

Saalijalgpalli karikavõistlustest võttis osa koguni kuus 1-5. klasside võistkonda. Platsil käis enam kui 50 noort jalgpallisõpra. Oma tiimidega olid väljas Lihula gümnaasiumi tüdrukute,  poiste I ja poiste II võistkond. Kahe võistkonnaga oli esindatud ka Kõmsi lasteaed-algkool, mille mõlemad võistkonnad olid segavõistkonnad. Lapsed lähenesid uuele võistlussarjale nii põhjalikult, et võistkonnad joonistati paberile isegi koos iga mängija asetusega platsil. Kuuenda võistkonnana osales turniiril Metsküla algkooli jalgpallimeeskond.

Kõik turniiril mänginud lapsed käivad Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi treeningutel ja nende koduklubi laste jaoks säärase sarja korraldaski. Et Lihulas hetkel spordihoonet ei ole, korraldati turniir kolmes kohas – Virtsus, Kõmsil ja Vatlas. Omapärane oli turniir sellegi poolest, et üheski nimetatud spordihoones ei ole jalgpalliväravaid – mängud said aga edukalt peetud ka väravaid märkivate koonuste abiga.

Igal etapil said võistkonnad tulemusele vastava arvu punkte. Kolme etapi punktid liideti ja nii selgus lõplik paremusjärjestus.

Karikasari kujunes ülimalt pingeliseks. Esimese etapi võitis Kõmsi algkooli II võistkond. Teisel etapil olid parimad Lihula gümnaasiumi tüdrukud. Enne otsustavat Vatla etappi olid esikolmiku vahed ühepunktilised ja karikavõitjaks tõusmiseks oli võimalus koguni viiel võistkonnal.

Otsustav etapp andis taas uue võitja. Viimasel etapil olid teistest paremad Lihula gümnaasiumi I võistkonna poisid. Kokkuvõttes tõstis see etapivõitvõistkonnaga kolmandaks.

Peale teist etappi võistlussarja juhtinud Lihula gümnaasiumi tüdrukute võistkond sai viimasel etapil neljanda koha ja langes kokkuvõttes teiseks.

Kõige stabiilsem oli kogu sarja jooksul aga Metsküla algkool – nad ei võitnud küll ühtegi etappi, kuid tulid igal etapil teiseks. Sellega kogusid nad kokkuvõttes 24 punkti ja edestasid ühepunktilise paremusega nii Lihula tüdrukuid, kui Lihula I võistkonda. Neljandaks langes esimese etapi võitnud Kõmsi II, viienda koha sai Lihula II ja kuuenda Kõmsi I võistkond.

Mänge vaadates, vilistades ja laste tegemisi hinnates, oleks lõppjärjestus võinud olla ka täpselt tagurpidi. Kõik võistkonnad olid väga võrdsed. Võrdsed olid ka auhinnad: iga jalgpallur sai medali ja maiustuse, ning võistkond uhke karika.

Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi tänab kõik osalenud koole, lapsi ja ka lapsevanemaid, kelledest paljud igal etapil lastele kaasa elasid.

Lõuna-Läänemaa koolide saalijalgpalli karikasari 2019/2020

I Metsküla algkool: Kaur Alanurm, Vesse Alanurm, Mia Ulm, Tormi Ulm, Karl-Robin Raud, Elmo Linno, Simo Linno
II Lihula gümnaasiumi tüdrukud: Kirsi Kunz, Helena Klimpuš, Radele Kanter, Meriel Vahula, Lisell Sarapuu, Lisandra Neeme, Kerlin Rüütel, Marleen Lend, Marleen Takk.
III Lihula gümnaasium I: Karl Reinmaa, Eenok Arpiainen, Karl-Markus Kärp, Marius Põld, Rasmus Luist, Sander Mänd, Henri Mänd, Märt-Enn Soovik, Mairold Lend.
4. Kõmsi algkool II: Kai Urb, Carolyn Rand, Maili Meriniit, Kert Urb, Arthur Kelder, Hendrik Jõgi, Andri Jaanus, Rasmus Rand, Marcus Vinter, Karl Nõmm, Raldi Vendel.
5. Lihula gümnaasium II: Remo Tomingas, Raiko Tšorni, Henry Kurnim, Sten-Martin Viidemaa, Kevin-Mart Põldman, Naatan Kastepõld, Kristjan Kolotšev, Ats Laos, Rainer Vahar.
6. Kõmsi algkool I: Gloria Lepik, Elisabeth Carolyn Kelder, Helene Regina Roost, Mirell Raja, Helena Caroly Kukispuu, Sten Andre Kukispuu, Oliver Türner, Rego Märk, Meribel Vendel, Jakob Mängel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments