Galerii: Noarootsi saunaralli lõi uusi rekordeid

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 70
Kaitseliitlased olid esimest korda oma saunaga saunarallil. Foto Markus Sein

Laupäeva keskpäeval anti Roosta puhkekülas start Noarootsi viiendale saunarallile. Aasta aastalt kasvanud ralli lõi taas rekordeid – rallile registreerus 58 võistkonda, keda ootas 24 sauna. Osavõtjate arvu ei mõjutanud seegi, et samal ajal peeti Otepääl konkureerivat saunamaratoni.

Juba paar tundi enne stardiaega hakkas Roosta puhkekülla saabuma saunalisi, üks võistkond põnevamalt riides kui teine. Osavõtjate konkurentsitult populaarseim riietusese oli küll hommikumantel, kuid selle kõrval patseeris ringi ka kass-naisi, näkineide, vampiire ja muid maskides tegelasi. Et Noarootsi kohalike ettevõtjate algatatud saunaralli oli tänavu juubelihõngune, tuli osavõtvatel võistkondadel kodutööna kaasa võtta kingitus.

Saunaralli üks korraldajaid Ebekai Härm ütles, et osalevate saunade leidmisega muret polnud – vastupidi, paljud saunapidajad tulid ise end pakkuma.

Sauna, kuhu esimesena minna, loosisid võistkonnad registreerimisel. Selle järgi pandi paika ka võistluste marsruut, ehk et mis järjekorras oleks mõistlik saunu läbida. Nii nagu mitmed osavõtjad mainisid, on kõige parem kui esimene saun on kõige kaugemas punktis.

Saunad, mida võistlejatel läbida tuli, olid erinevad – oli traditsioonilisi soome saunu, oli tünnisaunu ja kümblustünne, isegi üks suitsusaun oli rallitajatele ukse avanud. Kaitseliit oli Aulepa risti üles pannud tõelise sõdurisauna. Sel aastal oli esimest korda ka jokkersaun ehk sinivalge saun, mis päeva jooksul kohta vahetas. Paljudele võistlejatele oli ilmselt üllatus, et jokkersaunaks olid politseiauto.

Et punkte saada, pidid neljaliikmeliste võistkondade kõik neli liiget pidi vähemalt viis minutit saunalaval istuma ja pärast saunatamist ka lisaülesande lahendama. Sageli tähendas lisaülesanne enese merre või tiiki kastmist, kuid oli ka nuputamist ja osavust nõudvaid ülesandeid.

Kella 18 õhtul pidid kõik saunarallilised Roostal tagasi olema, et siis sooja suppi süüa ja kell 20 algavaks autasustamiseks ja lõpupeoks valmistuda.

Fotod Markus Sein

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Oinas
4 aastat tagasi

Eks nii ole lootus sada korda kuulsamaks saada !

Säinas
4 aastat tagasi

Miks selliste klouni kostüümidega tänapäeval saunas käiakse?

juss
4 aastat tagasi
Reply to  Säinas

Üks rumal jõuab rohkem küsida, kui sada tarka vastata!