Saunaralli viis juurte ehk suitsusaunade juurde

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 35


Tänavusel saunarallil oli võistlejail võimalus mõnuleda kahes suitsusaunas. Foto: Urmas Lauri

Laupäeval tiirutas Noarootsi ja Nõva osavalla ning endise Oru valla maadel kirev seltskond saunalisi.

Neljandat korda peetud saunaralli püstitas mitu rekordit. „54 võistkonda, 23 sauna,” ütles saunaralli turundusjuht Ann Buht. Kuumakraade läks koguma üle 200 saunasportlase. Mullu startis Roosta puhkekülast saunarallile 44 neljaliikmelist võistkonda. Kontrollpunkte ehk saunu oli toona kaardil 20.

Korraldajad tahtsid seekord haarata punti ka Variku kandi, kuid see laienemissoov ei läinud veel õnneks, ütles Roosta puhkeküla tegevjuht Ingrid Sieberk. Küll lisandus arvukalt saunu endise Oru valla maadel: Metlini jahimaja, Kiige turismitalu, Vedra suitsusaun ja Salajõe suitsusaun. Aulepa teeristis asuvas parklas, kus mullu sai telgisaunas leili võtta ja seejärel kümblustünnis mõnuleda, oli tänavu Sakust kohale taritud haagissaun.

Esimest korda oli saunarallitajatel võimalik leilitada suitsusaunas, isegi kahes – üks oli Vedra külas Männikul, teine Salajõe külas Põrumaal.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments