Mart Helme juhitavas EKRE varikabinetis hakkab olema 11 ministrit

BNS

Foto: EKRE

Helle-Moonika Helme ja tema abikaasa Mart Helme Suure-Lähtru mõisas. Foto: Arvo Tarmula

Eesti Konservatiivne Rahvaerakonna (EKRE) esimehe Mart Helme juhitavas varikabinetis hakkaks olema 11 ministrit praeguse valitsuse 15 ministri asemel.

EKRE valitsuses oleks peaminister Mart Helme, siseminister Alar Laneman, kultuuriminister Toivo Tasa, keskkonna- ja maaeluminister Argo Luude, kaitseminister Leo Kunnas, justiitsminister Kert Kingo, haridusminister Jaak Valge, välis- ja väliskaubandusminister Henn Põlluaas, majandus- ja ettevõtlusminister Kersti Kracht ning rahandus- ja haldusminister Martin Helme.

Sotsiaalkaitse- ja tervishoiumintri ametikohale planeeritud inimest EKRE teisipäeval BNS-ile saadetud teates ei avalikustanud.

EKRE peab vajalikuks vähendada ministrikohti praeguselt viieteistkümnelt üheteistkümnele. Kokku liidetaks maaelu ja keskkond, majandus ja ettevõtlus, sotsiaalkaitse ja tervishoid ning rahandus ja riigihaldus. “Kavatseme ka raiskavaid ametkondi koomale tõmmata ning teeme riigi odavamaks, toimivaks ja efektiivsemaks,” ütles Helme.

Mart Helme sõnul lähtus erakond varikabinetti kokku pannes kahest printsiibist. „Ministrid peavad olema oma valdkonnas kompetentsed ja neil peab olema selgroogu ametnikud tööle panna,“ ütles ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jaanus
5 aastat tagasi

Ma käisin eestikeelses koolis, aga president Pätsi laimajatega soovitan kõigil mitte koostöööd teha.

Aadu
5 aastat tagasi

Mart Helme tegi oma erakonnale karuteene, kui kartelliparteidega seljad kokku pani ning keeldus K 2 debatis osalemast. Asi ei ole konkreetses saates vaid statement, mis sellega kaasnes ning ühtlasi sai selgust, et EKRE ei erine vanadest kartelliparteides mitte sugugi. Minust sai sellega seoses eks EKRE valija.

OMG
5 aastat tagasi

Kas ekre unistab terve valitsuse oma erakonnast teha? No siis läheb küll Helme Mardi ütlus täide, et see valitsus sügist ei näe.
Täpsemalt, juba suve hakul pudisevad laiali.

kuglimugli
5 aastat tagasi

EKRE iha võimu järele on väga suur.

valija
5 aastat tagasi

No ükski erakond üksinda küll valitsust ei moodusta. Milleks lollitada.

Eedu
5 aastat tagasi

Ja peale valimisi kui tuleb valitsus moodustada leitakse miljon põhjust miks ikka ei saa…

jaanus
5 aastat tagasi

Jaak Valge hakkaks võimule pääsedeskoolides edendama vapslikku ideoloogiat, mis ei olnud kaugel natsionaalsotsialistlikust.

kosmopoliit
5 aastat tagasi
Reply to  jaanus

Jaanus mine vaheta oma rahvus ruttu ära ja võltsi ka oma kooli dokumente, et sa ei oleks käinud eestikeelses koolis!