0

Noarootsi saunad ootavad laupäeval rallitajaid

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Pilt möödunudaastasest saunarallist. Urmas Lauri

Viiendat korda köetakse laupäeval Noarootsi kandi saunad kuumaks, et vastu võtta saunarallitajaid.

Neljaliikmelised võistkonnad stardivad saunarallile kell 10 Roosta puhkekülast. „Mujal ei ole lihtsalt nii suurt pinda,” ütles Noarootsi saunaralli üks korraldajaid, Roosta puhkeküla tegevjuht Ingrid Sierbek. Ta lisas, et Roosta on ka selles mõttes hea stardiplatvorm, et saunarallil osalevad saunad jäävad sealt mõistlikku kaugusse: „20 km Nõva suunas, 20 km Linnamäele ja 20 km Noarootsi poolsaarele.”

Kaheksa tunniga peavad võistkonnad jõudma läbi käia võimalikult palju saunu, ja mitte ainult läbi käia, vaid kõik võistkonna neli liiget peavad vähemalt viis minutit ka saunalaval istuma. Kes kella 18ks Roostale finišisse võistluslehte üle andma ei jõua, teenib Sierbeki sõnul miinuspunkte.

Noarootsi saunaralli algatasid viis aastat tagasi Noarootsi ettevõtjad eesmärgiga tuua sinna kanti külastajaid ka talvel. „Tahtsime näidata, et ka maal on elu võimalik,” ütles Sierbek.

Iga aastaga on saunaralli suuremaks paisunud. Kui mullu osales 54 võistkonda, siis sel aastal on neid registreerunud juba ligi 60 ja Sierbeki sõnul polekski võimalik suuremat hulka võistlejaid vastu võtta. Sel aastal ootab saunatajaid 25 sauna – nii statsionaarset kui ka mobiilset. Sierbek lisas, et saunarallitajaid võtab vastu ka üks suitsusaun.

Lisapunkte teenivad võistkonnad saunapidajate antud ülesandeid täites. Sierbek ütles, et kui esimesel aastal oli eesmärk võistlejatele meelde tuletada, et Noarootsi asub mere ääres ja sageli oli lisaülesandeks enda kastmine merre või jääauku, siis tänavusel talvel on jääaukudega keeruline. Küll aga on saunapidajad pea tööle pannud ja ülesannete valik on mitmekesisem.

Finišisse jõudnud võistlejatele pakutakse Roostal sooja suppi ja jäätist ning kl 20 algab seal saunaralli lõpetamine ansambli Väliharf muusika saatel.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz