Lihula peatänava lahendus selgub homme

Lihula avalik ruum 120 aastat tagasi. Foto: postkaart

Homme selgub Lihula peatänavat ja seda ümbritsevat linnaruumi kujundava arhitektuurivõistluse võitja.

Võistlusele saabus tähtajaks seitse tööd, mis kõik kvalifitseerusid ning pääsesid hindamisele. Võidutöö väljakuulutamisel selgub ka  rahvahääletuse võitja.

Üritusel osalevad Lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets ning „Hea avalik ruum“ programmijuht Kalle Vellevoog Eesti arhitektide liidust

Lihula uut peatänavat kujundatakse, kaasajastatakse ja ehitatakse EV100 ja Eesti arhitektide liidu algatuse „Hea avalik ruum” jätkuprogrammi raames eesmärgiga muuta Lihula linnasüda tänapäevaseks, esinduslikuks ja ajaloolist pärandit rõhutavaks avalikuks ruumiks. Võistluse auhinnafond on 25000 eurot.

Võistluse žüriisse kuulusid: Lääneranna vallavalitsuse arendusjuht Margus Källe (žürii esimees), Lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets, Lääneranna vallavalitsuse liige Tiina Lobja, „Hea avalik ruum“ programmijuht Kalle Vellevoog, arhitekt Tiina Tuulik (Eesti maastikuarhitektide liit), arhitekt Jaak Huimerind (Eesti arhitektide liit) ning arhitekt Toivo Tammik (Eesti arhitektide liit).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments