Kaart: bussipileti hind ei mõjuta reisijate arvu kasvu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Bussireisijate arvu muutus. Kaart: maanteeamet
Bussireisijate arvu muutus. Kaart: maanteeamet

Kuigi Läänemaal ei tule maakonnaliini bussis pilet eest sentigi maksta, kasvas reisijate hulk läinud aastal siin oluliselt vähem, kui maakondades, kus sõidu eest tuleb lunastada ka sõidupilet.

Läänemaal lisandus aastaga sõitjaid 9 protsenti, pileti eest maksvaid raplamaalasi veeti aga 21 protsendi võrra tunamullusest rohkem.

Oluliselt on suufrenenud reisijate arv ka tasuta bussisõiduga maakondades – Saaremaal lisandus 22%, Hiiumaal 25% ning Valgamaal isegiu 30%. Läänemaast väiksem oli bussisõitjate arvu kasv Põlvamaal (8%), Jõgevamaal (4%), Tartumaal (3%) ja Ida-Virumaal (2%). Läänlastega samal lainel on võrumaalased, neid lisandus bussireisijate hulka sama võrra, mis Läänemaal – 9%.

Kaardilt nähtub, et bussipileti hind ei mõjuta reisijate arvu kasvu, sest oluliselt on reisijate arv kasvanud ka neis maakondades, kus tuleb sõidupileti eest maksta. Harjumaal lisandus reisijaid pea kolmandiku võrra, Raplamaal viiendiku võrra ning Pärnumaal ja Lääne-Virumaal kuuendiku võrra.

Maanteemameti koostatud kaardilt on näha, kui palju muutus 2019. aastal maakonna bussidega sõitjate arv võrreldes sellele eelnenud 2018. aastaga.

Bussipileti hinnad

  • Kaardil rohelisega märgitud maakondades – Viljandimaal, Valgamaal, Võrumaal, Põlvamaal, Järvamaal, Jõgevamaal, Tartumaal, Ida-Virumaal, Hiiumaal, Saaremaal ja MTÜ Põhja-Eesti Ühistranspordikeskuse poolt korraldavatel liinidel Läänemaal kehtib nulleurone maakonna bussiliini pilet.
  • Kaardil kollasega märgitud maakondades — Pärnumaal, Harjumaal, Lääne-Virumaal ja Raplamaal – tuleb 20-62aastastel ühistranspordi kasutajatel osta bussipilet.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments