Rukki kanalit ootab taas süvendamine

Rukkirahu kanali süvendamine oktoobris 2014. Foto: Urmas Lauri
Rukkirahu kanali süvendamine oktoobris 2014. Foto: Urmas Lauri

Hiiumaa ja mandri laevateel asuvat Rukki kanalit ootavad sel aastal taas süvendustööd, sest kanal on viimase pooleteise aasta jooksul kaotanud setete tõttu 20 sentimeetrit oma minimaalsest sügavusest.

2018. aasta madala veetaseme ajal oli setetega ummistunud Rukki kanal põhjuseks, miks laevaliiklus Rohuküla ja Heltermaa vahel oli häiritud. Siis lasi Veeteede amet süvendada kanali 5,2 meetri sügavuseks, vahendas „Aktuaalne kaamera”.

Viimased mõõdistused aga näitasid, et 2019. aasta novembri seisuga oli minimaalne sügavus langenud viie meetrini. Tänavu ootab ees uus hooldussüvendus.

Eelmine süvendus läks maksma ligi 800 000 eurot. Tänavu on töödeks eraldatud 400 000 eurot. Kas selle rahaga saab kanali 20 sentimeetri võrra sügavamaks, ei ole praegu selge.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
on ikka selge plaan?
4 aastat tagasi

Kas teha iga natukese aja tagant väike korrastus või üks kord ja korralikult? Kumb tuleb odavam? Kumb töö on tulemuslikum?

Kala
4 aastat tagasi

Aga ärgu unustagu praami nõudepeatust tegemast!