Rukki kanalis lõppesid süvendustööd

Rukkirahu kanali süvendamine, 14. oktoober 2014. Foto: Urmas Lauri
Rukkirahu kanali süvendamine, 14. oktoober 2014. Foto: Urmas Lauri

Mandri ja Hiiumaa vahelises Rukki kanalis lõppesid augustis alanud süvendustööd, millega tagati kogu kanali ulatuses sügavus 5,2 meetrit.

Tavapärase hooldussüvenduse käigus eemaldas imurlaev TSHD Vlieree kanali põhja kogunenud setted, mille järel on taas tagatud kanali minimaalne sügavus 5,2 meetrit EH2000 kõrgussüsteemis. Juulis tehtud hüdrograafilise mõõdistuse järgi oli seal väikseim sügavus 4,9 meetrit.

Süvendustöid tehti öösel, sest siis ei häirinud see parvlaevaliiklust.

Süvendustööd läksid maksma 400 000 eurot, millele lisandus käibemaks. Töid tegi transpordiameti hanke võitnud Insenerehituse AS.

Rukkirahu ehk Rukki kanal on 2,5 kilomeetri pikkune lääne-idasuunaline kanal Rohuküla sadama lähedal, Rukkirahu saarest põhja pool. Rukki kanali põhja ladestub pidevalt setteid, mida eemaldatakse korralise hooldamise käigus iga kahe aasta tagant, et parvlaevad saaksid ka madalama veetaseme korral probleemideta liigelda.

Viimati tehti kanalis hooldustöid 2020. aastal, mil need läksid ilma käibemaksuta maksma 379 000 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments