Liia Hänni: kogu ajaloo valu on põhiseaduses kirjas

Liia Hänni rääkis eile Haapsalus põhiseaduse ajaloost. Malle-Liisa Raigla
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 9

Liia Hänni rääkis eile Haapsalus põhiseaduse ajaloost. Malle-Liisa Raigla

Eile õhtul rääkis Haapsalu raamatukogu lugemissaalis huvilistele Eesti põhiseaduse ajaloost ühiskonnateadlane Liia Hänni, kes osales ka ise viimase põhiseaduse koostamisel.

Hänni rääkis kümnekonnale kuulama tulnud inimesele, et praegune, 1992. aastal rahvahääletusega vastuvõetud põhiseadus on järjekorras Eestil neljas põhiseadus.

Hänni rääkis, et tema ülesandeks oli põhiseaduse koostamisel sõnastada üldsätted ja sissejuhatus. Iga toimkond alustas tööd oma osaga. „See oli uuesti Eesti ajaloo läbielamine,” kirjeldas Hänni põhiseaduse kirjutamist. „Ajaloo valu oli nii nii suur ja see kõik on selles põhiseaduses kirjas.”

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Üksainus
4 aastat tagasi

suur küsimärk sm. Hänni.

teur
4 aastat tagasi

kas hänni sellest ka julges rääkida et tegelikult ei suuda riik neid põhiseaduslikke õigusi kodanikele tagada. Ja see on kõik selle sama tähetarga teene :)))

urmi
4 aastat tagasi

kui mina poemüüjana üritan müüa kaupa mida tegelikult olemas ei ole siis lastakse mind töölt lahti või paneb tarbijakaitse amet poe kinni. Aaga süüdimatu veteraanpoliitik võib rääkida mida iganes kandmata tehtu üle mitte mingit vastutust.