Rootsis ilmus Enno Tammeri kirjutatud elulooraamat Ilon Wiklandist

BNS


Rootsis ilmus raamat “Ilon Wikland. Elu pildid”, mille on kirjutanud Enno Tammer ja
esmatrükina välja andnud Tammerraamat.

1941. aastal asutatud kirjastus Rabén & Sjögren on Rootsi juhtiv lasteraamatute kirjastaja, mis kuulub Norstedts Förlagsgrupp AB koosseisu. Just kirjastuses Rabén & Sjögren kohtus Ilon Wikland 1953. aastal Astrid Lindgreniga, kes seal töötas. Pea kõik nende koostöös sündinud raamatud on selles kirjastuses ilmunud.

Kuna Ilon Wikland on öelnud, et ta mäletab oma elu piltidena, on raamatu autor Enno Tammer püüdnud sõnadega joonistada Ilonist pildid. Sõnaliste piltide kõrval on ka Iloni joonistused või ajaloolised fotod. Ühed pildid võimendavad teisi ning nii avanebki lugeja ees Iloni elu.

Enno Tammer on kirjutanud: “Ilonist on saanud meie perele lähedane inimene. Lugematul arvul kordi oleme käinud abikaasa Tiinaga tal Stockholmis külas. Külaskäigud Iloni juurde on olnud külaskäigud hea sõbra juurde. Ilonist kiirgab siirast soojust, hoolivust ja mõistmist. Ilon on imeline ja eriline.”

Raamat “Ilon Wikland. Elu pildid” ilmus 2017. aastal Eestis. Iloni soov oli, et raamatu kirjutaks Enno Tammer ja see ilmuks kõigepealt eesti ja alles siis rootsi keeles. Raamatu tõlkis rootsi keelde Maarja Talgre.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments