Haapsalu taastusravihaigla soetas vägeva treeningkomplekti

Haapsalu taastusravihaigla juht Kadri Englas. Eduard Laur
Haapsalu taastusravihaigla juht Kadri Englas. Eduard Laur

Haapsalu neuroloogiline rehabilitatsioonikeskus soetas toetajate abiga  kaasaegse käte treeningvahendite komplekti, mida on vaja insuldiga, seljaajukahjustusega või traumaatilise peaajukahjustusega inimestele taastumiseks.

Haapsalu taastusravihaigla soetatud komplekt koosneb viiest erinevast vahendist. „Käed on inimesele elus hakkama saamisel kirjeldamatult olulised. Tyromotioni vahendid loovad läbimõeldud ja mitmekesised võimalused erinevate kätega seotud probleemidega tegelemiseks. Esmakordselt on HNRK arsenalis ka virtuaalreaalsus,” ütles taastusravihaigla juht Kadri Englas.

Komplekti tootjaks on Austria ettevõte Tyromotion – üks tuntuimaid taastumist toetavate kõrgtehnoloogiliste vahendite tootjaid maailmas.

Tyromotioni vahendid on loodud täpselt sellisele sihtgrupile patsientidele, kellega taastusravihaigla tegeleb: insuldiga, seljaajukahjustusega, traumaatilise peaajukahjustusega, tserebraalparalüüsiga, erinevate skeleti-lihassüsteemi probleemidega inimesed. Nii lapsed kui täiskasvanud. „Sellist suurt ja sisukat projekti on hea meel toetada,” kinnitab projekti suurtoetaja rahvusvahelise Lions heategevusfondi Eesti Lions piirkonna koordinaator Arvi Perv.

„HNRK-l on tähelepanuväärne kogemus uuenduslike ideede rakendamisel taastusravisse. Väga põnev on toetada nende lahenduste jõudmist paljude abivajajateni,” lisas Eveli Ilves Tartu ülikooli kliinikumi lastefondist.

Kolmapäeval, 29. jaanuaril kell 13 on taastusravihaiglas  käte treeningkomplekti tutvustusüritus koos toetajate tänamisega.

Komplekti aitasid taastusravihaiglal soetada Lions organisatsiooni heategevusfond ja Tartu ülikooli kliinikumi lastefond.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments