Algas Lihula peatänava rahvahääletus

Lihula avalik ruum 120 aastat tagasi. Foto: postkaart
Lihula avalik ruum 120 aastat tagasi. Foto: postkaart

Tänasest saavad kõik inimesed valida, millist Lihula peatänavat nad soovivad.

Lihula peatänava ja seda ümbritseva linnaruumi arhitektuurivõistlusel konkureerib seitse ideekavandit, mille eesmärgiks on kujundada Lihula linnasüda tänapäevaseks, esinduslikuks ja ajaloolist pärandit rõhutavaks avalikuks ruumiks.

Tööd näitavad, kus võiksid Lihulas tulla erinevad väljakud ja millised võiksid olla nende eesmärgid.  Mitmed võistlustööd näevad Lihulas üht väljakut Tallinna, Kopli ja Jaama tänavate vahel, kuhu koonduks igapäevane tegevus. Teise kohana soovivad erinevad ideed luua Lihula kultuurimaja juurde esindusväljaku, kus toimuksid pidulikud üritused.

Ideekonkursi võidutöö selgub 14. veebruaril Lihula kultuurimajas. 12. veebruarini on seal samas võimalik tutvuda võistlustöödega. Võistlustöödega saab tutvuda ka hääletuskeskkonnas volis.

Rahvahääletusel võivad osaleda kõik Eesti kodanikud.

Lihula peatänava ideekavandid Lihula kultuurimajas. Fotod: Andres Hion

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
eksole
4 aastat tagasi

Kõik on tore, aga kui saaks normaalsed kõnniteedki Tallinna mnt kogupikkuses,siis seegi suur asi. Praegu on kogu ilu ja elu kultuurimajast Jaama tn risti, edasi pole enam kellegi asi.

Arvos
4 aastat tagasi

Asi on lihtne – Sinna kus on sõidutee, tuleb kõnnitee ja vastupidi. Nagu seal Pärnu maantee ajuvabadus piimakombinaadist üles.

A.A.
4 aastat tagasi

Kahju, et mõis on konkursi alast välja jäetud. Mõis on ju tänavavaate oluline fookus ja loogiline alevi lõpp ning Lihula sümbolvaade. Praegu lõppeb planeeritav ala kultuurimaja juures. Mõisa mäe otsas justkui polekski ja sinna asja ka mitte. Üsna kummaline.