Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi uus aasta algab väga sportlikult

Lõuna-Läänemaa JK noored jalgpallurid 2019 aasta Taebla Auto XI Karikaturniiril. Foto: Terje Lukats
Lõuna-Läänemaa JK noored jalgpallurid 2019 aasta Taebla Auto XI Karikaturniiril. Foto: Terje Lukats

Noortel sportlastel on seljataga pikk koolivaheaeg, paljudes spordiklubides peeti ka trennivaheaega. Juba on spordilapsed aga usinasti uuesti treeningute juures ja uued võistlused peatselt silmapiiril.

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi spordilastel jätkub aasta paljude võistlustega.
Esimesena alustavad oma võistlusteta aga kergejõustiklased.

Lõuna-Läänemaa III noorte kiirjooksupäev toimub Lihula gümnaasiumi aulas ja koridorides. Kuna Lihula uus spordihoone alles kerkib, peabki kasutama sääraseid võimalusi.
Noorte kiirjooksupäev on heaks soojenduseks neile, kes osalevad Pärnus TV10 Olümpiastardi 49. hooaja II maakondlikul etapil.

Nädal pärast jooksmist ja hüppamist ootab sportlasi ees Lõuna-Läänemaa noorte jalgpalli karikasarja II etapp. Esimene saalikarikaetapp tõi Kõmsi rahvamajja üle 50 lapse. Teiseks võistluseks kogunevad Lõuna-Läänemaal jalgpalliga tegelevad noored Virtsu Kooli spordihoonesse. Kokku osaleb võistlusel lausa seitse võistkonda.

Pärast esimest võistlust on karikasarja liider Kõmsi Algkooli I võistkond, kes edestab esikolmikus veel Metsküla algkooli ja Lihula gümnaasiumi tüdrukute võistkonda.
Võistlus, kus mängivad 1. – 5.klasside spordilapsed, on Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi poolt ellu kutsutud täiesti uus võistlus.

Tegelikult saab seda nimetada ka 23 aastat toimunud Lõuna-Läänemaa noorte jalgpalli karikavõistluste jätkuks. Pea veerand sajandit kestnud jalgpalliürituse lükkas klubi käima 1994. aastal just Virtsus. Üritus toimus igal kevadel-sügisel õues ja talvel sisetingimustes. Kokku peeti selle ajaga seega 69 tuniiri. Eestis oli meie noorte karikasari täiesti ainulaadne ettevõtmine. Võistlusest võtsid osa kõik meie piirkonna seitse kooli. Üritus sai aga kurva lõpu mõned aastad tagasi, kui meie piirkonnas kolm kooli suleti. Tekkis olukord, kus lihtsalt polnud piisavalt võistkondi, et jätkata.

Nüüd loodab klubi sisekarikavõistlustega uuesti lastele midagi sama pakkuda.
Võistluse viimane etapp toimub veebruaris Vatla spordihoones.

Ühtegi jalgpalli saaliturniiri ei ole sellel talvel võimalik spordihoone ehituse tõttu Lihulas pidada. Kui väiksemad võistlused saab läbi viia Kõmsil, Virtsus ja Vatlas, siis suuremad klubi ettevõtmised toimuvad sellel talvel Haapsalus, Wiedemanni spordihoones.

Detsembris toimus seal juba Tali Cup saaliturniir, kus kahes vanuseklassis mängis 16 võistkonda 160 noorsportlasega.
Teiseks klubi poolt korraldatavaks turniiriks on veebruari alguses toimuv järjekorras juba kaheteistkümnes Taebla Auto karikaturniir. Eelmised üksteist korda Lihulas toimunud suur noorteturniir on siia toonud pea 2000 jalgpallurit. Lihulas on mänginud selle ajaga 50 erinevat jalgpalliklubi või võistkonda üle Eesti.

Käesoleval aastal on turniirid kavas 2009. ja 2011. aastatel sündinud jalgpallilastele. Juba praegu on registreerunud sellised klubid nagu Haapsalu JK Kratid, Pärnu JK Kalev, Pärnu JK Vaprus, FC Kuressaare, Märjamaa JK, Pakri SK ja muidugi korraldaja Lõuna-Läänemaa JK.

Seega algab uus aasta noortele Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi sportlastele väga aktiivselt ja sportlikult.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments