0

Laupäeval on loeng mardikatest ja seentest

Lääne Elu

info@le.ee

Hallitusseened ja mardikad võivad vanale majale palju paha teha. Kaire Reiljan

Laupäeval kutsuvad muinsuskaitseamet ja vabaõhumuuseum vana maja omanikke taas loengule, kus muuseumi konservaator Marike Laht räägib elusorganismidest, kellega me oma elamist jagame.

Loengus saab teada, miks „kostilised” meie elamisse kipuvad, milliseid seeni ja mardikaid vanades majades kohata võib ning millised neist on hoonele kahjulikud ja millised mitte. Et vanades majades võib leida erinevaid seeni ja satikaid ning erinevad on nende elutingimusedki, varieeruvad ka biokahjustuste suurus ja toime. Enamasti märgatakse putukkahjustusi, nähes puitu näritud väljalennuavasid ja näripuru värskeid kuhjakesi.

Räägitakse eri biokahjustuste põhjustest, seostest ja tagajärgedest ning vastatakse küsimusele: mis ma nüüd tegema pean?

Teabepäev algab kl 11 Haapsalus Jaani tn 2 muuseumi koosolekusaalis. Osalustasu on 5 eurot, vajalik on registreerumine: kalli.pets@muinsuskaitseamet.ee.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz