Epeemeeskonna OM-koha püüdmine lõpeb edutult

Katrina Lehis ja tema treener Nikolai Novosjolov. Foto: Bizzi
Katrina Lehise treener Nikolai Novosjolov ei saa osaleda viimastel OM-punktide saamisel, sest on samal ajal Lehisega mujal. Koondis arvestab veel NovosjolovigaFoto: Bizzi

Veidi enam kui pool aastat tagasi alistas Eesti epeevehklemise meeskond Euroopa meistrivõistlustel üllatuslikult Prantsusmaa ja jõudis hiljem ka poolfinaali, millega tekitas lootuse lunastada pääse Tokyo olümpiamängudele. Praeguseks pole koondist sisuliselt enam olemas.

„Meeskonda tuleb hakata järgmise olümpia perspektiiviga üles ehitama,” ütles vehklemisliidu peasekretär Heino Märks Postimehele. „Noori vehklejaid tuleb alt peale, nelja aasta perspektiiv pole halb.”

Eesti viimase kahe kümnendi parim meesvehkleja, kahekordseks maailmameistriks kroonitud Nikolai Novosjolov hakkas suve lõpus juhendama Katrina Lehist ega ole 39- aastasena veel sportlasekarjääri lõppenuks kuulutanud, aga ka mie rajale naasnud. Läinud suvel olümpialootusest rääkides arvestati tema peatse naasmisega.

Viimased OM-kvalifikatsioonipunkte andvad etapid toimuvad kaugel Vancouveris ja Buenos Aireses. Kuna Lehis jahib Eesti naiskonnaga OMpunkte samal ajal, aga teises kohas, ei saa Novosjolov endiselt appi tulla. Nõnda ongi Eesti meesvehklejate Tokyo-lootus seotud sisuliselt ainult individuaalse koha võitmisega. Märksi sõnul arvestatakse peale Sten Priinitsa endiselt ka Novosjoloviga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments