Tarbijahinnaindeksi muutust eelmisel aastal mõjutas enim toit

Statistikaameti andmete kohaselt tõusis 2019. aasta tarbijahinnaindeks 2018. aasta keskmisega võrreldes 2,3%.

Tarbijahinnaindeksi muutust mõjutasid eelmisel aastal kõige rohkem toit ja mittealkohoolsed joogid. Suurima osa sellesse andsid kallinenud köögivili (17%) ning jahu ja jahutooted (4,9%). Kallimad olid ka bensiin (0,5%) ja diislikütus (1,5%), odavamad aga alkohoolsed joogid (3%).

Toidukaupadest kallines möödunud aastal 2018. aasta keskmisega võrreldes enim kartul (27,9%), värske köögivili (24,1%) ja riis (10,6%).

 

Tarbijahinnaindeksi muutus kaubagrupiti
Kaubagrupp 2018–2019, %
KOKKU 2,3
Toit ja mittealkohoolsed joogid 3,0
Alkohoolsed joogid ja tubakas 0,1
Riietus ja jalatsid 0,7
Eluase 2,9
Majapidamine 1,9
Tervishoid 2,5
Transport 0,7
Side -2,9
Vaba aeg 5,8
Haridus ja lasteasutused 5,5
Söömine väljaspool kodu, majutus 3,8
Mitmesugused kaubad ja teenused 2,7

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
uskmatu toomas
uskmatu toomas

Eurooplased,kelle hulka ka meie end asjatult püüame toppida,on pidevalt avaldanud imestust,et kuidas teie palkade ja pensionide suures saavad hinnad alates toidust ja lõpetades kinnisvaraga nii kõrged olla ?
kui meie kinnisvara maakleri arvates on ruutmeetri hind 1300€(meie nn. kekmine palk) igati normaalne siis arvake millise kinnistu võib Austraalias sellise raha eest osta ? Igati normaalse maja mere kaldal ?

wpDiscuz