Karin Tiit: Tammejuure Mahetalus oli 2019. aasta suur ehitamise aasta

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Tammejuure Mahetalu juhatuse liige Karin Tiit. Foto: Urmas Lauri
Tammejuure Mahetalu juhatuse liige Karin Tiit. Foto: Urmas Lauri

Tammejuure mahetalu peretütar ja Läänemaa OTT asutaja ja eestvedaja Karin Tiit tahab rohkem keskenduda oma talu mahetootete arendamisele ning tagada Läänemaa OTTiga toiduainete varustatus ka toitlustusasutustele.

Mida loodate alanud aastal kindlasti saavutada?

Kuna eelmisest aastast jäi palju eesmärke täitmata, siis loodan sel aastal keskenduda nende teostamisele. Tammejuure Mahetalus oli 2019. aasta suur ehitamise aasta, uue viljaterminali ja päikesepargi rajamine nõudsid palju panustamist nii organiseerimisele kui paberimajandusele.

Tahaks keskenduda rohkem juba väljatöötatud mahetoodete arendamisele, sest praegu oleme suuresti taganud tootmisvõimsuse ja kvaliteedi ning kaasaegse tehnoloogia, aga pakendid ise näevad veel kodukootud välja. 

Läänemaa OTT-i kohta võib nüüd peale 7 aastat edukat toimimist öelda, et antud jõupingutused on vilja kandnud, inimesed tõepoolest ostavad ja soovivad kohalike väiketootjate toodangut ja talunik saab oma kandi rahva peale kindel olla, et julgeb rohkem toodangut planeerida. Tänu OTT Talupoele saame kaardistada tootjate kitsaskohad ja tarbijate soovid ning nendega peabki hakkama rohkem tegelema.

Oleme seni talupoes leti taga olnud, mida inimesed ka väga hindavad, aga kuna aeg on piiratud ressurss ja kõike ikka korraga teha ei saa, tootjatel ju vaja ettevõttes põhitööd teha ja kaupa laiali vedada, siis selle asemel plaanime palgata spetsialisti ning tootjad saavad tagada parema tarnekindluse ja kvaliteedi.

Unistus Läänemaa OTTiga on tagada tänu ühisele kesklaole varustatus ka toitlustusasutustele, loodame seda sel aastal ka teha.

Uusaastasoov?

Isiklikuks uusaasta sooviks oleks taas omada keskendumisvõimet. Kas ainult mulle tundub, et kõik inimesed kurdavad ajapuudust ja info üleküllust? Ka ma ise jooksen pea laiali ühe ülesande juurest teise juurde, ilma et jõuaks midagi tagantjärgi analüüsida. 10 aastat tagasi sellist elutempo kiirust küll ei täheldanud.

Tundub, et me kõik peame korraks uue aasta alguses enesega maha istuma ja mõtisklema, kuhu suunas edasi tormata või kuidas teha nii, et ei peaks enam tormama!

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments