LOETUIMAD LOOD 2019: Nelis-Naukas sai Luxembourgis musta kaardi

Lääne Elu

info@le.ee

Helen Nelis-Naukas. Foto: Lemmi Kann

Avaldame 2019. aastal Lääne Elu veebis enim loetud uudis- ja arvamuslood.

Helen Nelis-Naukas. Foto: Lemmi Kann

Haapsalu vehklemistreener Helen Nelis-Naukas sai 10. novembril Luxembourgis kohtunikult musta kaardi, mis tähendab, et ta ei tohi viibida võistlustel 60 päeva.

Euroopa vehklemisföderatsiooni peasekretär Jacek Słupski kirjutas Eesti vehklemisliidule kolmapäeval, et Nelis-Naukas sai musta kaardi kadettide Luxembourgi etapil. Eesti kadettide koondise peatreeneri Nelis-Naukase karistusaeg algas 10. novembril.

Tomassi kirjutas, et Nelis-Naukas karjus tema peale. „Ta karjus, et ma eksisin,” kirjutas Tomassi.

Tomassi märkis, et kui oli lugenud ühe torke Nelis-Naukase hoolealuse Madli Palgi kahjuks, hakkas Nelis-Naukas ebaviisakalt käituma. „Ta tahtis, et torge oleks loetud põrandasse,” ütles Tomassi.

„Palusin tal minna oma kohale, aga ta ei läinud,” märkis Tomassi. „Otsustasin anda kollase kaardi, aga kuna tal oli juba üks kollane kaart, siis andsin talle musta kaardi.”

Konflikt Tomassiga puhkes võistluse põhiturniiril, kus olid vastamisi 16 tugevamat neidu. Nelis-Naukas sai Luxembourgi võistlusel esimese kollase kaardi alagrupiturniiril Madli Palgi õpetamise eest matši ajal. Palk võitis Luxembourgis pronksi.

Nelis-Naukas ütles Lääne Elule, et kohtunik luges ühe torke ekslikult tema õpilase kahjuks. „Kohtunik luges valesti – Madli Palk hakkas vaidlema, sest vastane torkas põrandasse, läksin Madlit toetama, kohtunik vaidles meie mõlemaga, et torge oli Madlile pihta,” ütles Nelis-Naukas.

Nelis-Naukas väitis, et Tomassi hakkas ropendama. Nelis-Naukas ütles, et kavatseb musta kaardi vaidlustada.

Vehklemisliidu president Margus Hanson ütles, et täiskasvanud inimene peab tundma piiri, mida ületada ei tohi, isegi siis, kui kogu hingest võidelda õpilase hea tulemuse eest. „Mul ei ole põhjust kohtuniku otsuses kahelda, piir on ületatud,” ütles Hanson.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments