LOETUIMAD LOOD 2019: lillekaupmees avas kohviku

Lääne Elu

info@le.ee

Avaldame 2019. aastal Lääne Elu veebis enim loetud uudis- ja arvamuslood.

Lillekaupmees Aap Uspenski avas 1. juunil Flamingo lillepoe ühes pooles kohviku, kus hakkab pakkuma nii jooke kui ka vahvleid ja kaneelirulle.

„Kohvijoogid, smuutid, jäätisekokteilid, pehme jäätis, eri kattega Belgia vahvlid ning hästi mahlased ja magusad kaneelirullid, mida Eestis ei ole,” loetles Aap Uspenski kohvikus pakutavat.

Kristiine Uspenski täiendas, et valikus on ka croissant’e ning nii neid kui ka vahvleid saab nii magusa kui ka soolase täidisega. Kõik valmib kohapeal ning smuutide valmistamisel kasutatakse võimalikult palju hooajalisi tooteid.

Aap Uspenski sõnul näeb ta kohviku klientidena eelkõige hommikusi kohviostjaid. „10–15 istekohta tuleb ka, aga põhirõhk on siiski kaasa müümisel,” rääkis ta. Aap Uspenski lisas, et kaneelirulle ei müüda kaasa mitte tüki-, vaid kaaluhinnaga.

Kohviku idee alguseks võiks Aap Uspenski sõnul pidada 2000. aastate algust, mil nad perega Ameerikas käisid: „Seal oli üks kaneelirullikohvik Cinnamon Monster. Monster tähendab siis suurt. Need meile meeldisid ja neid me sõime.” Paar aastat tagasi nägid nad samalaadset kohvikut Kiievis. Aap Uspenski sõnul tegid nad ühele Kiievi kohviku inimesele ettepaneku mõneks ajaks Eestisse asja käivitama tulla, kuid viimane polnud nõus.

Algul poeks kavandatud ruumi muutmist kohvikuks põhjendas Aap Uspenski sellega, et lillepoe töökoormus vähenes ja nii suure pinna järele enam vajadust polnud. „Tükk aega mõtlesime, mis siia teha, sest koht on hea ja niisama seda käest ära anda ka ei tahtnud,” lisas ta.

Kohvikusse pääseb nii lillepoe kaudu kui ka kaubamajast ja õuest. Lähiajal tahavad Uspenskid laieneda ka maja ette.

Kohviku avamiseks said Uspenskid EASilt 15 000 eurot alustava ettevõtja toetust, investeering ise kujunes aga poole suuremaks. Kui köögitehnika on ostetud Eesti vahendajatelt, siis osa kohvitopse, karpe ja nõusid on soetatud Poolast. „Et kõik oleks öko. Plastmassi ei taha jagama hakata,” rääkis Aap Uspenski.

Flamingo kohvik on avatud samal ajal kui lillepoodki.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu toomas
4 aastat tagasi

Kohvik avati 2019.a. isiklikult olen seal mõni aasta tagasi käinud,kas ajakirjanikul juba pühad sees ?