Korruptsiooniasja kohtuistungid lükkusid uude aastasse

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Roland Tšerkassovi kaitsja vandeadvokaat Margus Viira (paremal) ning teised kaitsjad (vasakult) Peep Rajavere ja Vahur Krinal ei ole prokurör Küllike Kase süüdistustega nõus. Arvo Tarmula
Roland Tšerkassovi kaitsja vandeadvokaat Margus Viira (paremal) ning teised kaitsjad (vasakult) Peep Rajavere ja Vahur Krinal. Arvo Tarmula

Sel esmaspäeval ja kolmapäeval toimuma pidanud kohtuistungid Nõva endise vallavanema Deiw Rahumäe kaasosalise Roland Tšerkassovi üle lükkuvad prokurör Küllike Kase haigestumise tõttu uude aastasse.

Järgmine istung Haapsalu kohtumajas on 13. jaanuaril. Prokuratuur süüdistas Deiw Rahumäge lisaks Nõva valla raha omastamises ka altkäemaksu võtmises ja OÜ RSL Ehitus juhatuse liiget Roland Tšerkassovit altkäemaksu andmises, dokumendi võltsimises ja võltsitud dokumendi kasutamises.

Augustis Rahumäe ja prokuratuuri vahel sündinud kokkuleppemenetluse kohtuotsuses seisab, et Tšerkassov andis Rahumäele 2000 eurot altkäemaksu, et saada päevakeskuse renoveerimistööde leping. Tehtud tööde eest sai ehitusfirma 17 401 eurot. Tšerkassov võttis oma firma pangakontolt välja 3125 eurot ja andis sellest 2000 eurot Rahumäele, kes pani mõned päevad hiljem selle summa kahes osas oma isiklikule pangakontole.

Tšerkassov kinnitas Lääne Elule, et tema südametunnistus on puhas. „Minul pole mingit pistmist selle rahaga, mida Rahumägi oma kontole on pannud,” ütles ta.

Tšerkassovit kaitseb vandeadvokaat Margus Viira. Kohtunik on Piia Jaaksoo.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments