Haapsalu kaalub Ehto vastu kohtuteed

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu linnavalitsuse ehitusnõunik Aivar Sein ja aselinnapea Innar Mäesalu seisid eile nõutute nägudega Uuemõisa lossi koridori akna all. Aknad on värskelt remonditud, kuid tuult ja vihma need ei pea. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu linnavalitsuse ehitusnõunik Aivar Sein ja aselinnapea Innar Mäesalu seisid eile nõutute nägudega Uuemõisa lossi koridori akna all. Aknad on värskelt remonditud, kuid tuult ja vihma need ei pea. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu linnavalitsus peab järgmise suve hakuks ära otsustama, kas pöörduda Uuemõisa lossi vihma ja tuult läbi laskvate akende pärast kahjunõudega Ehto OÜ vastu kohtusse või mitte.

2020. aasta augustis saab läbi Uuemõisa lossi fassaaditööde kaheaastane garantiiaeg. Pärast seda ei saa Haapsalu linnavalitsus enam ehitajale nõuet esitada. Kõpitsemisest hoolimata ei pea Uuemõisa lossi aknad jätkuvalt vett ega tuult.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
26 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kust
3 aastat tagasi

küll sellised saamatud pätid peale vöeti nii väärikale objektile…

Kristjan
4 aastat tagasi

Omal ajal nägin Ehhtõõ klassi- suured sarikad paigaldati mininurkadega aamile.
Aga ses loos pole imestada miskit- praegune sm.linnapea ja ehhtõõ boss on koos mitmel saunapeol rusikaga rindu tagunud- meie ehitasime selle mudalinna. Küll ehhtöö võidujackpot jagatakse kahe osaleja vahel.

Marta teab!
4 aastat tagasi

Kui linn kohtusse kavatseb minna, siis läheb ta sinna sisuliselt iseenda vastu, sest tööd võttis vastu linna enda ametnik. Võttis vastu seega kiitis heaks! Vikman oleks pidanud selle eest kinga saama, aga tema pääses veel soojemale kohale, kui enne oli!Normaalne?! Selge on see, et töö on jama, aga nüüd hakata ila ajama, et minnakse kohtusse õiglust taga ajama. Lubage naerda! Rahva “rahustamiseks” hea jutt küll. Edaspidi võiks oma töökultuuri üle vaadata ja sisulist tööd ka teha, mitte ainult moe pärast olemas olla. Selge on see, et mõne aasta pärast peab linn oma rahakotiga need uued aknad koolile siiski ette panema.… Loe rohkem »

Arvan
4 aastat tagasi
Reply to  Marta teab!

Hankega telliti uued aknad aga ei paigaldatud, linn oleks pidanud kohe nõudma seda mida hankes pakuti.

hoia & keela
4 aastat tagasi

Ehtol ikka katus soidab (lendab).

uugatshaka
4 aastat tagasi

Lääne Elu võiks nüüd seda ka uurida, et kuidas lood selle Haapsalu Kolledzi kõrvale ehitatava hoonega reaalselt on, sest ühelt poolt midagi tehakse.Teiselt poolt on jällegi palju mingeid Läti numbrimärkide ja kirjadega veokeid, mis justkui tähendaks, et materjalid tuleks välismaalt.Ehk siis sisuliselt on ju viimastel aastatel tahetud Viigi kooli välja süüa ning sisuliselt kõigi praegu eksisteerivate koolide asemele uued ehitada.Ehk siis kui juba akendega jamasid on, siis mis ütleb, et praegu kõik korras oleks.Liiati kui see jama akendega sisuliselt keerab käkki kõigile Haapsalu ehitusfirmadele, kuna jamadest kindlasti paljud lapsed rääkinud ning mis ehitusfirma kuskil mida täpselt ehitab, kes seda teab,… Loe rohkem »

Firma
4 aastat tagasi

Tri tankista huia masinista

Vasja Vase tänavalt
4 aastat tagasi

Ma ei saa aru, miks Innar pidi selle aasta augustis teist korda alla kirjutama tööde vastuvõtmise aktile. Linn kaotab kohtus ja 270 000 eurot on linna jaoks kadunud raha. Nii lihtne see ongi.

Arvi
4 aastat tagasi

Selliste akende aeg on läbi.Neid voib remontida palju tahate aga kasu sellest ei tule.Tuleb tellida uued ,korralikus tehasest valmistatud aknad.Edu teile.

K.S
4 aastat tagasi

Ja hagiavalduses on kirjas, et olin lollakas ja maksin ette tegematta ja vigadega tehtud tööde eest, palun mõista mulle kergem karistus…aga rahalise poole pealt ju vahet pole, maksumaksja( mina ja Sina) maksame naguinii kõik kinni….

Paras
4 aastat tagasi
Reply to  K.S

Mata kirjutatakse 1 t-ga

John Wick
4 aastat tagasi
Reply to  Paras

Viisakas oleks ka sellised väikesed numbrid sõnadena välja kirjutata ning laused korralikult lõpetada.

Vanamees
4 aastat tagasi
Reply to  John Wick

kirjutaDa!

eks ole
4 aastat tagasi

Kuidas saab tööd üldse vastu võtta,kui see ei kõlba kuhugi…kus need mõtlikud ,,spetsialistidsiis olid.

juhuslik
4 aastat tagasi
Reply to  eks ole

Valimisliit HaRi teab ja toimatab.