Noortemaja kolimisplaan kütab Lihulas kirgi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lihula noortemaja. Foto: Urmas Lauri

Piia Saak. Foto: Mirjam Varik

Lääneranna vallavalitsuses küpseb plaan kolida Lihula noortemaja mõisa moonakamajast linna keskele – raamatukogu ning kunsti- ja muusikakooli maja kolmandale korrusele. Plaanile ollakse vastu nii raamatukogus kui ka kunsti- ja muusikakoolis.

„Miks mitte! Minu meelest noortekeskus sobib sinna, me uurime seda võimalust,” ütles vallavanem Mikk Pikkmets. Tema sõnul käivad paljud noored muusikakoolis ja neil oleks lihtne ühest kohast teise minna. „Aga nagu ikka, lööb iga muudatus algul emotsioonid lõkkele. Vahel ei vaevuta argumentidesse süüvima,” ütles vallavanem.

Pikkmetsa sõnul pakkunud alevi keskele kolimise plaani välja noored ise. Ta lisas, et kaalutud on eri võimalusi, kuid praegu tundub kõige loogilisem koht siiski muusika- ja kunstikooli maja kolmas korrus.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tiiu
4 aastat tagasi

Hmm,, kas keegi tahab praegust noortemaja endale?!

Kohalik
4 aastat tagasi

Kas keegi teab kui mitu aastat ehitati ja sisustati seda noortemaja ja kui palju valla raha sinna kulutati ja nüüd äkki ei kõlbagi noortele👹 noored ei viitsi niiiii kaugele jalutada👹 mis toimub? Kes ja kus otsustab?

poksur
4 aastat tagasi
Reply to  Kohalik

Oi, kümneid tuhandeid, kusjuures veel ka EU ja muude fondide raha. Põhjendus on aga tõepoolest “geniaalne” – noored ei viitsi kõndida.. ja siis me räägime ülekaalust, rasvumisest, ninapidi telefonis olemisest, eksju

raamatukogust
4 aastat tagasi

Kõik noored raamatukogust võimalikult kaugele, eks?! Järsku mõni noor avastab, et lugemine on mõnus. Vaevalt, et kõik Lihula noored, kes noortemajas käivad, on hukkas lärmajad. Lärmajaid on võimalik viisakalt korrale kutsuda, selleks on kaaskodanikel vaja suu lahti teha.

Maarja
4 aastat tagasi
Reply to  raamatukogust

Aga mine ja proovi korda luua… mitte ainult ühel päeval!!!!
Kes lugeda tahab, loeb ka ilma noortemajata 😉

Maarja
4 aastat tagasi

Põhiline, et lärmajad raamatukogust kaoks. See on jube mis seal toimub. Vaikusest on asi kaugel.

Läänlane
4 aastat tagasi

Ma ei tea, mis kultuurivaenulik pisik on Lihulat tabanud. Alles hiljuti panid ühed otsustajad raamatupoe kinni, sulgemisplaan oli käsitöö poega, Lihula rahvaülikool ei saanud vajalikku tuge. Nüüd on siis “kord” raamatukogu, muusika–ja kunstikooli ja noortemaja käes.

Noor
4 aastat tagasi

Mida te ometi teete??

Arvutaja
4 aastat tagasi

“Lihula noortemajas käib päevas keskmiselt 25 noort” + “bussi ootavad noored ei viitsi nii kaugele tulla” = Kui palju noori siis uues kohas käima hakkab?

poksur
4 aastat tagasi
Reply to  Arvutaja

tegelikkuses on numbrid pisut teised – metoodika on selline, et igaüks, kes sisse marsib, paneb end kirja. Vahet pole, kas läksid põit tühjendama, kamraadidega playstationi mängima või siis mingit noorteasja arutama. Samuti on selle “keskmise” sees ka täiskasvanud, kes noortele sinna nt loenguga vms tulevad. Ei ole neid küll palju, ent iga pisike asi loeb infosõjas – peaasi et näidata, kui oluline ja rahvarohke see majake seal on…