Haapsalu tahab välja vahetada veel 442 tänavavalgustit

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu linnavolikogu andis läinud reedel rohelise tule linnavalitsuse eelnõule, millega garanteeritakse kaasfinantseering juba kolmandale tänavavalgustuse renoveerimise taotlusvoorule.

Haapsalu linn on keskkonnainvesteeringute keskuselt saanud kahel korral toetust tänavavalgustuse uuendamiseks. Teise toetusraha eest muutuvad selle aasta lõpuks tänavad valgemaks Uuemõisas ja Paralepa alevikus ning Jõõdre ja Panga külas.

Plaanitava projektiga vahetatakse vanad valgustid välja 16 kohas üle Haapsalu. „Pidevate rikete ja suure energiakulu tõttu on mõistlik need piirkonnad renoveerida. Uute leedvalgustite ja juhtimise abil saavutatakse märkimisväärne energia kokkuhoid ja töökindlus,” selgitas aselinnapea Helen Rammu.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tolmu Ahv
4 aastat tagasi

See on suht ajuvaba,mis toimub. Milleks peavad metsas öö läbi lambid põlema ? 😖 Raha on linnal nii palju, et selline raiskamine ei huvita isegi opositsiooni.

Panga elanik
4 aastat tagasi

Valgustite vahetamine Panga külas on üks suur ämber – enne oli küla valge, nüüd on enamus küla pime, sest valgustid võeti maha ja uusi asemele ei pandudki!!! Kas keegi külaelanikelt ka küsis, enne kui eluolu “parandama” hakati!? Meile meeldis vana valgustus rohkem! Tahaks saada lahendust, sest praegu on konkreetselt külaelanikud halvemasse olukorda pandud. Sähh sulle ühinemist ja asjade paremaks muutumist! Need üksikud lambid, mis paigaldati, võiks ka juba maha võtta – pole meile neidki vaja!!!

väints
4 aastat tagasi

Tehakse, vingutakse. Ei tehta, vingutakse. Otsustage juba ära :D:D:D

seikleja Haapsalus
4 aastat tagasi

.. ikka palun kollast soojemat ledi-valgust, sinine teeb linna külmaks ja on silmadele ka päris pähh, so rohkem vana haapsalu moodi ka 🙂

Tont
4 aastat tagasi

Tore küll.Aga millal lõpetatakse mõttetu raha põletamine Paralepa metsas, kus põtrade rõõmuks põleb üle saja võimsa lambi öö läbi ?? Kas on raske mingi aegrelee panna? Kella 22- st kuni 05-ni võiks küll mets pime olla.

Erx
4 aastat tagasi
Reply to  Tont

Mina olen sel aastal Paralepas lausa päise päeval valgusteid põlemas näinud, vähemalt kahel korral. Mis näitab, et raha Haapsalus on aga seda ei kasutata õigel otstarbel.

kodanik
4 aastat tagasi

Enne lampide vahetuamist olid Panga ja Jõõdre valged, aga nüüd on pimedad. Mis kasu sellest vahetamisest oli???

Kilu
4 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Enne lampide vahetamist oli ka Haapsalu linn valge, nüüd pime. Pealegi segavad need uued pimedad lambid und palju rohkem kui eelmised valged lambid. Väga ebameeldiv valgustus.

kuglimugli
4 aastat tagasi
Reply to  Kilu

Kuidas saavad pimedad lambid und segada ??? Magad siis suures valges või ? Ei ole LED valgustitel häda midagi, pimedas näeb käia küll ja ega inimene öösiti ringi kolama ei pea ka.