Hiiumaa sotsist vallavanema asendajaks pürgiv Toomas Rõhu lahkus Reformierakonnast

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Toomas Rõhu. Foto: erakogu

Toomas Rõhu. Foto: erakogu

Lapsehoolduspuhkusele suunduvat Hiiumaa vallavanemat, sotsiaaldemokraati Reili Randa asendama pürgiv pikalt Tõstamaa valda juhtinud Toomas Rõhu astus eile välja Reformierakonnast.

Rand teatas, et avaliku konkursi tulemusel esitab ta volikogule vallavalitsuse liikmeks kinnitamiseks hiidlase Toomas Rõhu. Rõhu on sündinud 1958. aastal Hiiumaal, lõpetanud Tallinna Pedagoogilise Instituudi kehakultuuriteaduskonna ja tegutsenud pärast seda Pärnumaal. Spordi- ja omavalitsustegelasena on ta olnud seotud mitmete asutuste juhtimisega juhatuse või nõukogu tasemel.

“Toomase kasuks rääkis tema pikaajaline kogemus omavalitsuse juhtimisel, nagu ka täna Tõstamaa osavallakogu esimehena töötades saadud hea arusaam osavaldade toimimisest. Samuti on tal mitmekülgsed kogemused erinevate investeerimisprojektide elluviimisel, mis tulevad kindlasti kasuks eelseisvatele aastatele kavandatud investeeringute edukaks elluviimiseks,” ütles Rand.

“Kui mulle usaldatakse vastutusrikas ülesanne juhtida Hiiumaa valda, on see minu jaoks suur väljakutse ja püüan saare arengule kaasa aidata,” lausus Rõhu.

Vallavanema asendajaks saamiseks tuleb Rõhul saada esmalt vallavolikogu heakskiit tema vallavalitsuse liikmeks nimetamisel. Selleks saadab vallavalitsus vastava eelnõu 19. detsembril toimuvale volikogu istungile. Seejärel saab vallavanem nimetada Rõhu enda asendajaks.

Vallavanema asendaja leidmiseks korraldatud avalikul konkursil osales neli kandidaati. Kolme kandidaadiga toimusid vestlused ja vestlusvooru tugevaim kandidaat kohtus ka koalitsioonipartneritega: valimisliidu Ühine Hiiumaa ja sotsiaaldemokraatide fraktsiooniga. Koalitsioonileppe kohaselt kuulub Hiiumaa vallavanema koht Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale.

Homme oma 61. sünnipäeva pidav Rõhu kuulus veidi üle asta Reformierakonda. Liikmeks astius ta mullu 1. novembri, lahkus erakonnast eile, 28. novembril.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments