Esimene testrong saabus Turba jaama

Lääne Elu

info@le.ee

BNS

Rong Turba jaamas. Foto: Elron
Rong Turba jaamas. Foto: Elron

Elron sooritas edukalt esimese katsesõidu Turbasse, liinil alustatakse regulaarset rongisõitu 8. detsembrist.

“Turba ja Tallinna vahel hakkab kummaski suunas sõitma 11 rongi päevas,” ütles Elroni turundus- ja kommunikatsioonijuht Mariis Adamberg BNS-ile. Hetkel on käimas testsõidud, mille raames testitakse infrastruktuuri töökindlust.

Elroni avasõit Turbasse väljub Balti jaamast 8. detsembril kell 10.04 ning rong alustab Turbast Tallinna teed kell 11.28.

Esimene rong Turbast Tallinna hakkab väljuma hommikul kell 6.20 ja viimane kell 20.32. Esimene rong Tallinnast jõuab Turbasse kell 9.06 ning viimane rong jõuab Turba jaama kell 22.24.

Valitsus kiitis Turba-Riisipere raudteelõigu ehitamise heaks 2017. aasta mais täiendavate taristuinvesteeringute programmi raames. Ehituse kogumaksumuseks on kavandatud ligi 8 miljonit eurot. Projektkiirus lõigul Riisipere-Turba on 140 kilomeetrit tunnis.

Uus Riisipere-Turba raudteeliin asub Harju maakonnas Saue valla territooriumil ning pikendab Eesti Raudtee tänast läänesuunalist elektrifitseeritud raudteetaristut.

Tööd Riisipere-Turba lõigul algasid tänavu jaanuari keskpaigas, rööbastee paigaldust alustati 9. juunil. Töid teeb Tiit Pruulile ja Marcel Vichmannile kuuluv OÜ GoTrack. Lepingu maht GoTrackiga on 3,5 miljonit eurot ja selle järgi rajatakse 6,1 km uut raudteelõiku.

Kokku kulub raudteelõigu käikuandmiseks 8 miljonit eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
vanaema
4 aastat tagasi

Igati hea ja mugav liikumisviis nii lapsevankritega kui vanuritele kes abivahendiga liiguvad. Rongiga Hiiu jaama, sealt nr.10 bussiga ja saabki PERH i arstile
Samas ka mugav Nõmme turule ja koju tagasi.Teatrist vist küll üldjuhul viimasele õhtusele rongile ei jõua, kuid nagu kadriorus valgusfestivalid j.m. suveüritused -saab trammiga Balti jaama ja Elroniga Turbasse õhtuse viimase rongiga.