Galerii: Vaapo Vaheri Hiiumaa kirjanduse lugu sündis kadedusest

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 24

content/uploads/2019/10/Vaapo-Vaheri-raamatuesitlus-urmas-lauri-15.jpeg"> Vaapuo Vaheri (paremal) sõnul on tema "Hiiumaa kirjanduse lugu" autoriteos, mitte leksikon või entsüklopeedia. Foto: Urmas Lauri[/caption]

Kevadel lõpetas Kärdlas elav esseist, kriitik ja luuletaja Vaapo Vaher “Hiiumaa kirjanduse loo” vormimise, laupäeval oli kaheköitelise mammutteose esitlus Kärdla kuluttrimajas.

“Hiidlane sai talve üle elatud ja kevadel ütles, et näed, nüüd tuli mul küll täpselt kõik välja: kevad käes, heinad ostas ja lehm surnud,” ütles Vaher saalitäiele raamatuhuvilistele ja lisas muheledes: “Kevadel, kui selle [patsutas kahte mahukat köidet] ära lõpetasin, mõtlesin, et kevad käes, heinad otsas, aga lehm surnud ei ole. Päris priske teine.”

Prislke on Vaheri elutöö „Hiiumaa kirjanduse lugu. Esseid ja uurimusi” tõepoolest. Ise ta nimetab seda suurteose asemel suureks teoseks. Kahes köites on kokku 1776 lehekülge ja raamatud kaaluvad kokku 3,513 kilo.
...
Fotod: Urmas Lauri

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments