Kaasava eelarve hääletust juhib promenaadi pikendus

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Rannarootsi muuseumi töötajad Anu Raagmaa (vasakul) ja Lydia Kalda muuseumi hoovis kohal, kust võiks alata rannapromenaad. Arvo Tarmula
Rannarootsi muuseumi töötajad Anu Raagmaa (vasakul) ja Lydia Kalda muuseumi hoovis kohal, kust võiks alata rannapromenaad. Arvo Tarmula

Järgmise aasta Haapsalu kaasava eelarve rahvahääletust juhib jätkuvalt ja suure edumaaga, 104 häälega promenaadi pikendamine kuni jahisadamani.

Populaarsuselt kahel järgmisel – Tõrukese lasteaia mänguväljaku teede renoveerimisel ja Herjava külas Pleesi tee äärde tänavavalgustite paigaldamisel – on üle kahe korra vähem hääli.

Kuigi kaasava eelarve abil Haapsallu rajatava objekti maksumus ei tohi olla suurem kui 20 000 eurot ja promenaadi selle summaga valmis ei ehita, otsustas tehtud ettepanekuid hinnanud linnavalitsuse erikomisjon ettepaneku siiski hääletusele lubada. Ettepaneku teinud Rannarootsi muuseum on lubanud omalt poolt lisada samuti 20 000 eurot.

„Kui see ettepanek võidab, saab selle raha eest tellida ehitusprojekti. Selle maksumus on umbes 35 000 eurot. Projekti alusel saadakse teada rannapromenaadi pikenduse ehituse umbkaudne hind,” selgitas Haapsalu linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbus. Tema sõnul on ka Veskiviigi sadam valmis promenaadi pikenduse valmimisse oma panuse andma.

Haapsalu 2020. aasta kaasava eelarve hääletus kestab 30. oktoobrini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kui
4 aastat tagasi

Siis juba rohukülani pikendada, nii tore oleks sõita rongiga Rohukülla ja sealt jala piki rannaäärset promenaadi tagasi Haapsallu jalutada

Haapsallane
4 aastat tagasi

Rannapromenaadi võiks “pikendada” ikka promenaadi hotelli ja nende uute kaldaäärsete kortermajade eest kuni muuseumini. Praegu jalutavad inimesed niikuinii promenaadi hotelli nurga juurest tagasi kesklinna poole, seega ei näe, et muuseum nüüd hullu võitu külastajatearvus saaks kui on ühendatud sadamaga, kus peatuvad peamiselt purjetajad. Lõviosa turiste alustab jalutuskäiku ikkagi mandri poolelt, mitte Haapsalu lahe poolt… Lisaks on kaasava eelarve ettevõtmise tingimuseks see, et tegevus mahuks 20000 eurose eelarve sisse. Juba seetõttu ei vasta idee tingimustele. Nii võiks ju igasugu huvitavaid plaane välja pakkuda öeldes, et saame veel lisaraha idee teostamiseks siit ja sealt. Erikomisjoni kaasamine tingimusteväliselt tekitab tunde, et pigem lollitatakse… Loe rohkem »

Toslem
4 aastat tagasi

Enne ,kui välja kuulutada uus “projekt” ,peab linnaavalitsus esitama eelmise aasta “projekti” teostamise aruande. Kui aruannet ei ole, siis pole ka kaasav projekt. Olen ammu seda meelt, et kaasava projektiga on tegemist populistliku tegevusega, millega lastakse tõsistel probleemidel “aur välja”. Asja teeb huvitavaks see, et juba on teada projekti kirjutamise eelarve, 35 000 eurot, aga projekti teostamise prognoosmaksumuse ligikaudset suurust ei oska keegi arvata. Veel vähem ei teata, millisest rahast saaks promenaadi pikenduse töid rahastada. Jälle üks projekt projekti pärast ja 35 000 eurot ära kulutatud. Ise te seda ju tahtsite, kostab linnavalitsuse poolt. PS. Kulgesin just hetk tagasi mööda… Loe rohkem »

Ain
4 aastat tagasi

Väga hea!

kodanik
4 aastat tagasi

Kaasava eelarve eesmärgiks, ot sellega kaasata inimesi millegi nähtava valmimiseks. Ma ei saa aru selle kaasava “erikomisjoni” koosseisust. Miks seal ei toimi ka laialdane kaasamine, vaid otsustamine jäetud samadele nägudele. Promenaadi projektiga tegelemine kaasava eelarve raames, on juba eos surmale määratud projekt. Kas tõesti täna linnavalitsuses töötavad ehitusspetsialistid ei oska ligikaudselt välja arvutada selle promenaadi ehitusmaksumust? Kui linn koostab arengukava ja eelarvestrateegiat, siis kuhu nendesse dokumentidesse numbrid taha tulevad?
Linnavalitsus peaks volikogule tutvustama kappides suure tolmu all oma aega ootavaid detailplaneeringuid ja projekte, mitte tekitama tolmu tegemiseks uusi. Linnavalitsus peaks elama reaalsuses.

Kellegi
4 aastat tagasi

Ehitaja soov jällegi betooni vette valada pole ju uus, nagu ka Noarootsi sild või raudtee rohukülla

K.S
4 aastat tagasi

See ettepanek sobib Linnavalitsusele imehästi: Raha saab omadele kantida mindi imetabase MTÜ loomiseks, kes siis jõuab järeldusele et liiga kallis…

kodanik
4 aastat tagasi

Tulemus on kahjuks ette teada. Promenaadi pikendust ei tule ja ka lapsed jäävad rahast ilma. Anda mõnikümmend tuhat suurele objektile on täielik totrus.