Aivo Paljasmaa: hõbe võib nukralt heliseda

Aivo Paljasmaa. Foto: Urmas Lauri

Magnus Kirt suudleb autasustamisel hõbedat pilk nukralt kauguses. Mustafa Abumunes / AFP / Scanpix

Haavatud võitleja lamab lagedal väljal, suutmata valutavat kätt liigutada. Abi pole veel näha. Endisaegsetel sõjatandritel oli selline pilt igapäevane.

Pühapäeval lõppenud Doha kergejõustiku maailmameistrivõistlustel sattus sellisesse olukorda Eesti mullune parim meessportlane, 29aastane odaviskaja Magnus Kirt. Võistluste  staadionitartaanil lamav suurfavoriit tundus ühtäkki üksik ja abitu. Aegamisi kohale ilmunud meedikud paistsid esmapilgul sama abitud, nagu esmakordselt praktikale saadetud medkooli kasvandikud. Õnneks märkasid kohtunikud hakikarjana kohale lennanud filmi- ja fotopaparatsod eemale peletada.

Olukord jättis õõvastava mulje. Näiteks tõstmise tiitlivõistlustel on korraldajate valmisolek hoopis erksam. Sportlase vigastusega lõppeva soorituse puhul jookseb teda pealtvaatajate pilkude eest varjama vabatahtlike rivi, kelle varjus meedikud kiiresti tegutsevad.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
endine sportlane
4 aastat tagasi

pärast spordi lõpetamist on tervis nii peetis et võid kabelimäele kohe minema kolida, siis pole sind enam kellelegi tarvis