Haapsalu Itaalia muusika festivalil annab kontserdi Umberto Tozzi

Umberto Tozzi. Foto: Erakogu

Itaalia üks armastatumaid lauljaid ja laulukirjutajaid Umberto Tozzi esineb Haapsalus 6. juunil. Erikülalisena saabub kontserditurneega „Viva La Vita” Haapsallu Itaalia popooperi fenomen The Italian Tenors.

Umberto Tozzi vaieldamatult kõige tuntum hitt „Gloria” valiti aastal 1980 kuulsaimaks Itaalia lauluks. Mehe rahvusvaheline edu saabus kuus aastat varem, kui tema sulest sündis laul „Un Corpo, Un Anima”. Sealt edasi sai tema karjäär vaid hoogu juurde tänu laulule „Ti Amo”, mis püsis Itaalia muusikaedetabeli esikohal lausa seitse kuud. Tozzi kuulsaimate hittide hulka kuuluvad laulud „Tu”, „Stella Stai” ja „Gente di Mare”.

Oma karjääri jooksul on Umberto Tozzi müünud 70 miljonit plaati ja andnud kontserte täismajadele üle maailma. Armastatud Itaalia artisti sära ei ole vaibunud tänaseni, mehe viimasest turneest Itaalia vabaõhuareenidel võtsid osa kümned tuhanded Itaalia muusika ja Umberto Tozzi austajad.

The Italian Tenors triosse kuulub kolm Itaalia ooperilauljat – Mirko Provini, Sabino Gaita ja Evans Tonon. Meeste repertuaar koosneb parimate Itaalia artistide lugude arranžeeringutest. Teiste seas saab täiesti uues kuues saab kuulda Umberto Tozzi hittlugu „Gloria”.

Umberto Tozzi ja The Italian Tenors kontsert Haapsalu Itaalia muusika festivalil toimub piiskopilinnuse hoovis 2020. aasta 6. juunil, kui kuurortlinnas toimub järjekordne Itaalia veinipidu. Veinipeol täitub Haapsalu, mida kutsutakse ka Põhjamaade Veneetsiaks, Itaalia maitsete, veinide ja muusikaga. Igal aastal külastavad üritust tuhanded Itaalia kultuuri austajad Eestist ja mujalt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pelsot
4 aastat tagasi

Tooge Jovanotti Haapsallu, siis tulen ma ka.

vanapagan
4 aastat tagasi

no orjadele tuleb ikka jeerihopasunatega kõrva puhuda et nad viimased veeringud isandate teenindamiseks välja käiksid. ega ori ei oka ju ise muusikat teha ta on andetu ja loll

muutu
4 aastat tagasi
Reply to  vanapagan

Sel tuleb iseendal midagi ette võtta, kes end orjana tunneb, kes midagi ise ei tee, kes laseb end rõhuda ja ainult orjusest halab.

juss
4 aastat tagasi

Kas Gianna Nannini´t oleks kuidagi võimalik Haapsallu tuua? Veidigi värskendust estraadile!

Haapsalus
4 aastat tagasi

itaalia veini nädal, itaalia muusika… Köva Itaalia promomine.

süsimust iroonia
4 aastat tagasi
Reply to  Haapsalus

nojaa, aga itaallased on leiutanud ooperi, pizza ja maffia…. ilmselt on itaallased ka kõige kultuursem rahvas üleüldse 😛