Politseinikud pidasid Hiiumaal kinni peatumismärguannet eiranud ja politseinikke rünnanud mehe

Lääne Elu

info@le.ee

Eile õhtul sai Kärdla politseipatrull teate võimalikust joobes autojuhist ja andis juhile peatumismärguande. Juht eiras märguannet ja sõitis politseinikel eest ära. Seisma jäädes ei võtnud mees auto juhtimist omaks ja lõi temaga vestelnud politseinikku. Politseinik kasutas teda rünnanud mehe suhtes gaasi.

Eile õhtul kella 20.30 paiku andsid mitu tähelepanelikku inimest häirekeskusele teada, et Kärdlas Pae tänaval sõidab ringi valget värvi sõiduk, mille roolis võib olla joobes autojuht. Teatele reageerinud politseipatrull märkas kirjeldusele vastavat Mercedes-Benzi sõitmas Linnumäe külas ja andis juhile peatumismärguande. Juht eiras märguannet ja lisas politseid nähes kiirust. Lõpe külas taluhoone läheduses auto siiski peatus.

Patrullpolitseiniku auto juurde jõudes viibis sõidukis kolm inimest, kellest ükski ei istunud juhi kohal. Sõidukist väljus tagaistmel istunud agressiivne mees, kes lõi temaga vestlust alustanud politseiametnikku. Politseinik kasutas teda rünnanud mehe suhtes gaasi, misjärel läks mees läheduses olnud taluhoonesse. Samuti jõudis majja minna veel teinegi autos olnud mees.

Politseinikele maja ust ei avatud. Sündmuskohal olnud politseinikud kaasasid lisajõude ja sisenesid kella 22 ajal majja, misjärel viidi kõik kolm autos olnud meest asjaolude selgitamiseks jaoskonda. Kogutud info viitab, et autot juhtis 36-aastane juhtimisõiguseta mees, kellel politseinikud mõõtsid ka joobe.

„Täname tähelepanelikke ja hoolivaid kodanikke, kes märkasid võimalikku ohtlikku autojuhti ning sellest koheselt teada andsid. Nii saime kiiresti reageerida ja ohtliku liikleja kinni pidada,“ sõnas Kärdla jaoskonna juht Moonika Raudsepp.

36-aastase mehe suhtes alustati väärteomenetlus juhtimisõiguseta ja joobes juhtimise ning peatumismärguande eiramise eest. Samuti alustati mehe suhtes kriminaalmenetlus vägivalla eest võimuesindaja vastu ning ta peeti kahtlustatavana kinni.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juss
4 aastat tagasi

Võinuks ju kannelt kasutada!

imelik
4 aastat tagasi

miks ei kasutatud zokirelva, gaasi, kumminuia, veekahurit