Haapsalu noored võistlesid Itaalias Anconas rahvusvahelistel noortemängudel

Haapsalu noored sportlased koos treenerite Kadri Kaljuvere ja Kaja Ladvaga. Foto: erakogu
Haapsalu noored sportlased koos treenerite Kadri Kaljuvere ja Kaja Ladvaga. Foto: erakogu

Haapsalu linna kergejõustiklased osalesid 27.-30. septembrini Itaalias Anconas peetud noortemängudel. Haapsalu saatis mängudele kaks treenerit ja 12 kergejõustiklast: 6 tüdrukut ja 6 poissi.

Kergejõustiklastel toimus nii võistkondlik kui ka individuaalne võistlus. Iga sportlane sai teha kaks ala ning lisaks osaleda 4x100m teatejooks. Kergejõustikus oli osalemas 12 riigi, Serbia, Tšehhi, Montenegro, Itaalia, Horvaatia, Kreeka, Bosnia ja Herzegovina, Sloveenia, Abaania ja Eesti väikeste linnade esindused vanuses sünniaastaga 2003-2004.

Meie sportlased tegid suurepärase võistluse. Õnnestus võita üks kuldmedal ja kaks pronksi. Kohe esimese alaga võitis Kleer Jaani kulla kaugushüppes tulemusega 4.86. Annabel Moor sai tulemusega 4.66 viienda koha.

Maily Märss võitis pronksi kuulitõukes, tõugates 3 kg kuuli 11.87. 80m jooksus oli Märss meie parimana kaheksas ajaga 11,35. Annely Bankier oli üheksas ulemusega 11,45. Annabel Moor oli kuulitõukes 10 meetriga kuues ja Anett Saarjõe 8.70-ga kümnes. Tüdrukute 300m jooksus said Emma Kathrina Hein ja Annely Bankier enda eeljooksus kaksikvõidu. Kahjuks sellest siiski ei piisanud, kuna teine jooks oli kiirem. Emma sai neljanda koha tulemusega 44,65 ja Anneli viienda koha ajaga 45,41.

Poiste kuulitõuge oli samuti väga põnev, kus oma paremuse pani viimasel katsel maksma Markkus Kõre, saades pronksi tulemusega 11.77. Reno Põderson sai viienda koha tulemusega 11.50 ja Karl-Marcus Liiv oli kuues tulemusega 11.24. 300m jooksus oli meie parim Robin Särg, kes sai ajaga 41,97 kaheksanda koha. Rasmus Kuslap oli ajaga 44,08 kümnes. 80m jooksus oli meie kiireim Tanel Toomemägi ajaga 10,33 üheteistkümnes, seda Markkus Kõre ees, kes jooksis aja 10,39. 1000m jooksus sai Reno Põderson ajaga 3.08,81 kaheksanda koha.

4x100m jooksus oli meie tüdrukute võistkond viies tulemusega 54,78 ja poisid said seoitsmenda koha ajaga 50,42.

Üldarvestuses võitis tüdrukutest Horvaatia, Eesti oli viies. Poistest oli võidukas Serbia ja Eesti sai kaheksanda koha.

Tegemist oli väga suure projektiga, kuhu olid kutsutud 16 riigi sportlased, kes võistlesid uheksal erineval spordialal. Kokku oli võistlemas ligi 1000 sportlast, kes kõik oli majutatud suurele kruiisilaevale.

Animus Youth Games on võistlus, mida rahastastati projektipõhiselt korraldajate poolt. Haapsalu linna kanda jäi dokumentide jm vajaliku vormistamine, meenete ja esindussärkide komplekteerimine, mis tänu Teele Jurtomile sai suurepäraselt korraldatud.

Võistlus toimub üle aasta ning seega loodame kahe aasta pärast jälle seal võistelda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments