Ühisgümnaasium pidas lossihoovis olümpiapäeva

Lääne Elu

info@le.ee

Mullipall on tuleviku olümpiamängudel kindlasti kavas, teavad gümnasistid. Foto: Urmas Lauri
Olümpiamämngude võidukarika võitis 11. majandus klass. Foto: Gregor Uudstalu

Euroopa spordinädalal 24. septembril pidas Läänemaa ühisgümnaasium olümpiapäeva, mis toimus Haapsalu lossihoovis. Ürituse korraldasid praktilise töö raames 11. klasside õpilased Demis Teral, Sille Männik ja Gregor Uustalu.

Iga klass mõtles omale riigi nime ja tegid endale lipu ning plakati, mis tutvustasid nende riiki. Klasside kõrval osales ka õpetajate poolt kokku pandud tiim. Päev algas rongkäiguga koolihoovist lossiparki.

Õpilasesinduse poolt andis tervitused edasi Siim Luiga ja päeva kuulutas avatuks kooli direktor Ain Iro. Oli ka olümpialipu heiskamine päris olümpiahümni saatel ning olümpiatule süütamine. Sportlase vande andis Liisalota Kroon ja kohtuniku vande Karmo Einmann. Sellele järgnes kultuuriprogramm, kus klassid esitasid oma riike tutvustavad esitused, mis klassid olid eelnevalt ette valmistanud. Enne sportima minemist tegid osalejad väikese soojenduse ja mängud võisidki alata.

Võisteldi kuuel erineval alal: auto vedamine, mobiilide täpsusvisked, t-särgi vahetus, rennipall, tandem-suusatamine ja mullipallide jooks.

Autasustamisel tegime ka loterii, kus oli võimalik saada erinevaid auhindu.

Karika võitis 11. majandus klass. Kuid tähtis ei olnud võit vaid võimetekohane osavõtt. Kõige olulisem oli siiski meeskonnatöö ja klassi ühtekuuluvustunne ning kaasvõistlejate austamine.

Avamine ja lõpetamine oli olümpiahartat jälgides, et õpetada õpilastele olümpiaalaseid teadmisi. Päeva juhtis LÜG-i vilistlane Rivo Reinsalu.

Suured tänud kõikidele sponsoritele ja toetajatele: Vanalinna Bowling, treeningstuudio Hantel, AC sport, SA Haapsalu ja Läänemaa muuseumid, Eesti Barbecue Assotsiatsioon, Terken, Haapsalu Spordikeskus, Loodusvägi, Rhumveld Baltic ja Läänemaa Ühisgümnaasium.

Gregor Uustalu, 11. humanitaar


Vt ka: “Galerii: LÜG pidas tuleviku olümpiamänge

Fotod: Gregor Uustalu

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments