25 aastat Estonia hukust. Pääsenud Janno Aser: meri ei taha elusid võtta

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Estonialt pääsenud Janno Aser vean nüüd Haapsalu vabatahtlikku merepäästet ja peab oma missiooniks inimestele meretarkusi jagada. Fptp: Hendrik Osula

Estonialt pääsenud Janno Aser veab nüüd Haapsalu vabatahtlikku merepäästet ja peab oma missiooniks inimestele meretarkusi jagada. Fptp: Hendrik Osula

Veerandsada aastat tagasi Estonia katastroofist pääsenud Janno Aser mere vastu vimma ei pea.Vastupidi, nüüd elab ta Rohukülas nii, et aknast paistab meri ning temast on saanud Haapsalu vabatahtliku merepääste eestvedaja ja hing.

28. septembril 1994 sõitis toona 21aastane ja äsja IT-firmas oma töömeheelu alustanud Aser koos kahe töökaaslasega Rootsi arvutimessile. Aser meenutas, et sõiduotsus tuli üsna äkki: „Samal päeval otsustasime, käisin kodust läbi, võtsin asjad, õhtul läks laev.”

Sellist tormi, nagu tol ööl, pole Aser oma sõnul kogenud mitte kunagi, ei varem ega ka hiljem: „Laine oli otse vastu ja laev rammis lainesse.” Baaris pudenesid klaasid riiulilt ja treppidel liikudes sai tunda kaaluta oleku tunnet – see tekib siis kui trepist alla minnes pindvahepeal jalge alt kaob.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Kuulge
4 aastat tagasi

ajakirjanikud, lugege palun oma kirjatükk enne postitamist läbi, kas arvutil tühikuklahv ei töötanud?