11

Juhtkiri: süüdi mõistetud linnajuhid

Lääne Elu

info@le.ee


Haapsalu linnajuhid Urmas Sukles ja Jaanus Karilaid on võtnud moraalse vastutuse linnafirma juhtide tegude eest, asudes neid agaralt kaitsma. Õigustusi otsides on nad hakanud linnavolikogu liikme Riho Lepa ja Haapsalu Linnahoolduse juhi Alo Lõpsi advokaatideks. Kui Lepp ja Lõps peaksid kohtus lõplikult süüdi mõistetama, langeb vastutus ka oma alluvaid kaitsnud linnajuhtidele.

Ometi oleks Suklesel ja Karilaiul lihtne end ühe autohanke ümber sõlmunud kriminaalasjast taandada. Aga nad ei tee seda. Ühelt poolt on nende müürina seismine linnavoliniku ja linnafirma töötaja eest sümpaatne. Teisalt tekitab see küsimuse, et kui side on nii tugev, siis mis võib olla selle põhjus? Kas see on vaid ülemuse ja alluva vaheline lojaalsus?

Eesti Panga nõukogu esimees Mart Laar iseloomustas reedel Delfile antud intervjuus Jaanus Karilaidu ülihästi: „Jaanus Karilaid on mässaja, vähemalt ei ole ta korruptant.”

Karilaid on pankade rahapesuafääri asjus tõesti üles näidanud sihikindlust ja kartmatust. Samas Haapsalu asjades toetub ta pigem linnapea Urmas Suklese otsustele. See on mõistetav, sest Keskerakonna ja Urmas Suklese valimisliit püsib võimul ühiselt. Karilaid nagu ka Sukles tunnevad, et on rünnaku all. Keskkriminaalpolitsei kuulas pealt ka nende telefonikõnesid. Nad tajuvad ohtu, et tegelikult otsis prokuratuur tõendeid nende vastu. See on ka peamine põhjus, miks nad alluvate selja taga seisavad.

Kohtuotsus pole juriidiliselt jõustunud, kuid ometi on see tehtud. Haapsalu linnafirmat juhib kohtus süüdi mõistetu, nagu ka linnavolikokku kuulub kohtus süüdi mõistetu. Nende süü pole suur, aga see on tõendatud. Usaldust ei ole enam ühe ega teise vastu. Usaldamatus laieneb ka nende kaitsjatele. See õõnestab märkimisväärselt Haapsalu linnavõimu usutavust.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Pook
Pook

mida siin arvata? Meie kambas on ka mõnel huiamine veres. Ei aita ÜKT ega näopeks. Ikka laseb üle.

Kodanik
Kodanik

Kodanik Pook aeg on kaineks saada ja kommenteerima asuda.

Miki mäk
Miki mäk

Alo Lõps firma kohta registris märge võlglane ja 2017 aruanne esitamata? Kontakt on tööotsijad))) kas otsitakse tööd?)

Kodanik
Kodanik

Arvestades kuidas Sukles ja Karilaid süüdimõistetuid kaitsevad viitab selgelt, et ega nad ka ise puhtad pole.

jaanus
jaanus

Olgem ikka realistid. Kõik ju teavad, kuidas asjad on. Muhumaal on jaanalinnufarm.Kas ka Haapsalus?

Tont
Tont

Esiteks tuleks avalikustada,millal LE sotsidele müüdi ja et see on selle erakonna leht. Mis on väga kurb.Mis aga hr.Suklesesse puutub,siis teda pole ükski kohus süüdi mõistnud ja igal inimesel (ka poliitikul) on kodanikuõigused.Ka õigus talitada oma südametunnistuse järgi. Valimised on tõe kriteerium ning pole kahtlust,et praegune linnapea ka edaspidi jätkab. Vähemalt seni on ta iga kord saanud üksi rohkem hääli kui terve sotside nimekiri.

Majaomanik
Majaomanik

Härra Karnau,ära hõiskas,Eestis on kolm kohtu astet.Seda võiks teada.

isiklik arvamus
isiklik arvamus

Kas see esimene, kuhu linnajuht linna rahadega pöördus, on ka mingi eelaste või neljas aste? Seal mõisteti mehed juba enne igasugust kohut õigeks. Naerukoht. Kui peab õige olema siis nii saab ka olema?

Aleks
Aleks

Nende süü pole suur, aga see on tõendatud. Lääne Elu kollektiiv mõistis süüdi, lõplikult, Aamen. Aga kui järgmine kohus muudab eemise kohtuotsuse?
See juhtkiri õõnestab märkimisväärselt Lääne Elu usutavust.

kes
kes

on Laar? Kaja Kallas andis ammendava hinnangu- Laar on alati valetanud ja vanast peast on asi päris hulluks läinud. Siit järeldus, et ka Karilaiu osas Laar valetas

To kes
To kes

Kes on Kallas? Mõttetu kaagutaja.

wpDiscuz