Markus Häidberg pälvis veoautokrossi Eesti meistrivõistlustelt pronksmedali

Lääne Elu

info@le.ee

Markus Häidberg sai tihedas superbagide võistluses pronksmedali. Foto: Taivo Treumuth

Nädalavahetusel sõideti Võrumaal Matsi krossirajal Eesti veoautokrossi meistrivõistluste otsustav kolmas etapp. Kuna võistluspäeval ja ka eelnevatel päevadel ei olnud ilmataat vihmaga tagasi hoidnud, siis kujunes võistlus tõeliseks pori- ja mudamaadluseks.

Võisteldi kolmes võistlusklassis: GAZ 51/52, GAZ 53 ja superbagid ehk veoautode baasil ehitatud bagid mida hellitavalt ka krokodillideks kutsutakse.

Ainsa läänlasena osaleb sarjas Haapsalu noormees Markus Häidberg ja teeb seda just kõige konkurentsitihedamas ja osavõturohkemas superbagide klassis, kus Eesti meistrivõistluste punkte teenis käesoleval aastal 15 võistlejat.

Enne viimast etappi oli meistritiitli endale juba kindlustanud Andres Lohuväli Valgast. Tihe rebimine käis aga teistele poodiumikohtadele kolme mehe, sealhulgas Häidbergi vahel.

Porine rada, kus mitmed võistlejad lõpetasid võistluse poriaugus, seadis tõsise katsumuse ette nii mehed kui masinad. Et eelnevatel aastatel ka Eesti meistriks tulnud ja korduvalt poodiumil olnud võrumaa mees Mart Henning finaalsõitu mootori purunemise tõttu ei tulnud, oli Häidbergil pronksmedal juba enne finaalisõidu algust taskus.

Enne võistlust teist kohta hoidnud Rakvere valla mees Rain Veissbach oli Häidbergist vaid 5 punkti kaugusel ja hea õnne korral oleks hõbemedal Markusel võimalik olnud. Seekord veel nii ei läinud, sest Häidbergi bagi seiskus suures mudaaugus ja hõbemedal läks Virumaale.

Sellegi poolest saab pidada Häidbergi pronksi suureks õnnestumiseks ja ajalooliseks medaliks ka Haapsalu jaoks, sest teadaolevalt on see veoautokrossis Haapsalu jaoks esimene Eesti MV-e medal läbi ajaloo.

Kalle Allik

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments