0

Kiiruseületajad saavad trahvi maksta ajaga

Täna mõõtsid politseinikud kiirust Männiku teel. Arvo Tarmula
Kiiruseületajad saavad trahvi maksta ka oodates 45 või 60 minutit. Arvo Tarmula

Homsest võivad kiiruseületajad trahvi asemel oodata rahunemispeatuses. See tähendab, et kiirust ületanud autojuht saab valida, kas maksab trahvi või ootab tee ääres vastavalt rikkumise tõsidusele kas 45 või 60 minutit.

Tegemist ei ole veel kindla meetmega, vaid politsei- ja piirivalveameti (PPA) lähiajal käiku minevatest eksperimentidest, mille eesmärk on inimkesksema lähenemise abil muuta eestlaste liikluskäitumist, kus kiiruse ületamine on sotsiaalne norm.

„Ühelt poolt ei tunneta autojuhid üldse, et kiiruse ületamine oleks probleem; nad ei saa aru ohtudest, mis vahe on, kui sõidetakse lubatust 10 kilomeetrit tunnis kiiremini. Nad ei tea, kui palju pikeneb seetõttu auto peatumisteekond,” ütles PPA innovatsiooninõunik Elari Kasemets Postimehele.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz