Galerii: Lääneranna volikogu peab Lihula sammast sobimatuks

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets ütles, et kui üldse, siis võiks vastupanuliikumise mälestussammas paikneda Lihula pargis. Foto: Urmas Lauri

Lääneranna volikogu arutas tänasel istungil viimase punktina, kas lubada Eesti Leegioni Sõprade Klubil paigaldada Lihula kalmistule kunagise Lihula samba koopia või mitte. Arutelu käis Lihula kultuurimaja saali seinale kuvatud kurikuulsa Lihula samba kujutise all.
---
Fotod: Urmas Lauri

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Punane udu
4 aastat tagasi

Kas keegi oskab jagada mingit korralikku pildimaterjaliga nö teadus ja tõenduspõhist analüüsi selle samba natsisümboolikate kohta? Kunagi otsisin, kuid ei suutnud midagi asjalikku leida. Ei leidnud isegi ühtegi korralikku lähivaates tehtud pilti, kust oleks võimalik algajal oma silmaga veenduda natsisümboolika olemasolus. Praegu jääb mulje nagu saksa frentš kui riietusese oleks kogu selle tsirkuse kese. Kui frentš on ainuke seos natsidega, siis samba äraviimine oli absurdne. Pmst eestlased püstitasid samba, kus peal oli kujutatud reaalset olukorda, ehk Eesti mehed võitlesid sellise varustusega, nagu neile parasjagu võimalik oli. Punaarmee viisnurkadega kivid vedelevad igalpool. Nii Tuudil, Lihula kiriku juures, Lihula kalmistul ning mujal… Loe rohkem »

Inspektor
4 aastat tagasi
Reply to  Punane udu

Mine ja uuri Lagedil seda sammast nii palju kui tahad. Ainult üks suur ving, asjast teadmata midagi.

Punane udu
4 aastat tagasi
Reply to  Inspektor

@ inspektor Võiksin minna Lagedile uurima, kuid tõendusmaterjali/õiguslikud alused peaks esitama ikkagi see kes selle samba teisaldas. Õigusriigis ei tohi olla asjad nii, et ajan mingit häma ja ühel ööl viin samba lihtsalt minema ilma eelneva analüüsi/tõendusmaterjalita (Mingisugune pinnapealne analüüs, mida ma siiani näinud ei ole tehti ju alles peale samba teisaldamist??). Õigusriigis peavad enne tegusi olema esitatud tõendid ning tõendid peavad olema vabalt kättesaadavad ja seejuures põhjalikud. Ärge unustage, et meil on ju ka e-riik, mis lihtsustab asju nüüd tagantjärgi olukorra selgitamiseks. Lisaks, kasutades meie liberaalse, “haritud ja viisaka” kultuurimeedia(oli vist Sirp) väljendeid, küsiksin järgnevat: Et kui “riigi m*unn… Loe rohkem »

uskmatu-toomas
4 aastat tagasi

Minu isa kes võitles Sinimägedes kattes sakslaste taganemist arvas oma elu viimastel päevadel,et selle samba võiks loogale püstida !