Matilda 4, Katariina II ja Postimees tõid ORC EMilt Eestile kolmikvõidu

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu jahtklubi alus Matilda 4. Foto: erakogu
Haapsalu jahtklubi alus Matilda 4. Foto: erakogu

Rootsis Oxelösundis purjetati laupäeval viimased kaks lühirajasõitu, kus väiksemate jahtide C grupis kindlustasid eestlaste Matilda 4, Katariina II ja Postimees sailing team kolmikvõidu. Samas grupis purjetas jaht Sugar viiendale kohale. Keskmiste jahtide B grupis tuli jaht Olympic neljandaks ja Premium viiendaks.

Väiksemate jahtide grupis C lõpetas senine liider jaht Matilda 4 laupäeval sõidud 4. ja 8. kohaga ning kindlustas sellega üldtulemuste esikoha 17 punktiga. Haapsalu Jahtklubi esindava Matilda 4 meeskond: Joachim Aschenbrenner (roolimees), Arne Veske (omanik), Koit Pauts (foka trimm), Aso Koris, Joonas Kiisler (vöör), Maarjus Leppik (mast), Taavi Eller (groodi trimm), Andrus Luht (navigaator), Matteo Ivaldi (taktik).

Teisele kohale purjetas laupäeval kahe 3. kohaga jaht Katariina II Karl-Hannes Taguga roolis 20 punktiga. Pärnu jahtklubi esindava Katariina II meeskond: Aivar Tuulberg (omanik), Karl-Hannes Tagu (roolimees), Jaan Akermann (groodi trimm), Peter Šaraškin (taktik), Kevin Grass (foka trimm), Henri Lepik (mast), August Luure (vöör), Lorenzo Bodini (foka trimm)

Kolmandaks seilas laupäeval 5. ja 15. kohal finišeerinud Postimees sailing team kapten Sven Nuutmanni juhtimisel 21 punktiga. Hiiumaa jahtklubi Dago esindav Postimees sailing team: Sven Nuutmann (kapten), Juss Ojala (roolimees), Kaarel Kruusmägi (taktik), Marek Harjak (groodi trimm), Mairold Metsaviir (foka trimm), Marten Loopere, Karl Vahtra (vöör), Kristiina Truuverk (vöör), Margus Nõmmik (vöör).

Teiste Eesti jahtide kohad C grupi üldtulemustes:
5. koht jaht Sugar 27 punkti
8. koht jaht Minni 52 punkti
9. koht jaht Credit 24 Reval Cafe 54 punkti
10. koht jaht Amserv Toyota ST 60 punkti
11. koht jaht My-Car 60,5 punkti
15. koht jaht Jazz 91,5 punkti
19. koht jaht Adele 100 punkti
27. koht jaht Directo 152,5 punkti

Keskmiste jahtide grupis B purjetas jaht Olympic roolimees Tiit Vihuli juhtimisel 6. ja 4. kohale ning saavutas üldtulemustes 4. koha 23 punktiga. Jaht Premium Mati Sepa roolimisel tuli tänaste 4. ja 6. kohaga üldkokkuvõttes 5. kohale 27 punktiga. Kindla võidu võttis keskmiste jahtide grupis Saksamaa jaht Sportsfreund 7 punktiga.

Suurte jahtide A grupis võitis EM tiitli Taani jaht Tarok VII.

EM-il võistles A, B ja C gruppides kokku 70 jahti 8 riigist. Võistlussõidud kestavad laupäeva, 17. augustini. Avapäeval peeti 2 lühirajasõitu. Neljapäeval purjetati pikk avameresõit ning reedel ja laupäeval purjetati kokku neli lühirajasõitu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments