Lihula tänavakorvpalliturniiri võitis SK Haapsalu

Lihula Steet 2019. SK Haapsalu. Foto: Mairo Kanter
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4
Lihula Steet 2019 osalenud meeskonnad. Foto: Mairo Kanter

Lihula kultuuri- ja spordipäevade programmi raames toimus sellel aastal ka 3×3 tänavakorvpalliturniir. Päikeseline laupäev tõi Lihulasse seitse võistkonda, nii kodusest Lihulast, selle ümbrusest, kui ka Haapsalust ja Pärnust.

Kuna meeskondi võttis turniirilt osa seitse, tähendas see korvpalluritele väga kõva koormust. Turniirifaasis kuus kohtumist, pluss võimalik kohamäng pani eelkõige meeste füüsise kõvasti proovile. Korvpallurid said sellega väga hästi hakkama ja iga meeskond näitas rohkele pealtvaatajaskonnale kõrgeklassilist korvpalli. Samal heal tasemel olid ka turniiri vilistanud kohtunikud, Aivar Palu ja Paavo Veermäe.

Kõik see kokku andis vägeva korvpallipäeva.

Turniiri formaat oli lihtne. Vastavalt turniiril saavutatud kohale, mängis iga meeskond kohamänge. Päeva alguses, kui igal tiimil mängitud kaks kohtumist, paistis võimalikke finaalipääsejaid mitu korda rohklem, kui seal ruumi. Ja nii pingeliselt kulges turniir lõpuni välja.

Lõpuks pääsesid finaali SK Haapsalu, kes oli ainsa kaotuse saanud just oma finaalivastaseks tulevalt Lihula I meeskonnalt. Lihula oli omakorda oma ainsa kaotuse saanud aga Tuudi korvpalluritelt.

Pronksikohtumiseks sillutasid endale tee Tuudi ja Pärnu, kellel mõlemal nelja võidu kõrval kaks kaotust. Omavahelise mängu turniiril olid lisaajal võitnud Pärnu korvpallurid.

Enne kohamänge selgitati parimad viskevõistluses. Kolmepunktijoone tagant suutis minuti jooksul enim tabada Tuudi mees Argo Mõtt, seda 11 korda. Haapsalu korvpallurid Mikk Päeske ja Jarmo Lempe suutsid seda üheksal korral.

Medalimängud läksid mõlemad vastupidiselt turniirimängudele.

Kolmanda koha kohtumises olid Tuudi korvpallurid parajas ülekaalus Pärnu vastu ja võit tuli numbritega 14:8.

Sama kindel oli ka SK Haapsalu paremus finaalis. Tasavägise alguse järel panid Haapsalu poisid oma paremuse tulemusega 13:6 Lihula vastu maksma.

Üldse oli Lihula kultuuripäevade spordiprogramm sellel aastal väga tihe. Lihula Street 2019 tänavakorvpalliturniir oli spordiprogrammi väärikaks lõpetamiseks igati sobilik.

Lihula gümnaasiumi puitkattega korvpalli välisväljakutel on säärast võistlust ka varem peetud. Lisaks 3×3 formaadile on sellel toimunud ka erinevad turniirid. Meeldejäävaim ehk sajandialguse välisväljaku avamisturniir, kus kohal viibisid ka Eesti korvpallilegendid Andres Sõber, Üllar Kerde ja Janar Talts.

Nüüd andsid tradistioonile uue hingamise Lihula gümnaasiumi korvpallitreener Mairo Kanter ja Lihula meeskonna korvpallur Tõnis Pelapson.

Lihula Street 2019

  1. SK Haapsalu: Jarmo Lempe, Mikk Päeske, Kauri Veskioja, Karl-Markus Mäesalu.
  2. Lihula I: Mairo Kanter, Janar Sõber, Tõnis Pelapson, Andrus Ihermann
  3. Tuudi: Argo Mõtt, randel Plaas, Uku Ehasalu, Raino Oosim
  4. Pärnu
  5. Vatla SK
  6. Team Vidrik
  7. Lihula II

Fotod: Mairo Kanter

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments