Katie Melua: hea laulukirjutaja hoiab alati kõrvad lahti

Katie Melua. Foto: Facebook
Katie Melua. Foto: Facebook

Postimees tegi intervjuu tuleval nädalal toimuva Rock in Haapsalu peaesineja Katie Meluaga.

Melua on sündinud Gruusias, kuid tema pere lahkus sõjajärgsest riigist ja nad kolisid elama Põhja-Iirimaale. „See oli mulle väga põnev. Pärast sõja lõppemist mattus riik kohutava lootusetustunde alla. Kohalikud töövõimalused olid väga kehvad ja mu südamearstist isa hakkas otsima erialast tööd väljaspool piiri. Kui tuli vastus, et teda oodatakse tööle Belfasti, olime väga elevil, kuid samuti  kartlikud. Mõtlesime, kas kõik ikka läheb plaanipäraselt,” rääkis intervjuus kolimisajast Melua.

„16-aastasena mõistsin, et ei saa ilma muusikata elada ning hakkasin seda tõsisemalt võtma. Kirjutasin esimesed laulud. Valisin edasiõppimiseks Brit School of Performing Artsi (näitekunstikooli), mis keskendub rohkem rokk- ja popmuusikale,” rääkis Melua oma muusikatee algusest. „Iga kuu olid meil ettemängimised muusikatööstuse inimestele. Ma käisin esimesel aastal absoluutselt iga kord ette mängimas, kuid tulutult. Teisel aastal oli talente kaemas laulukirjutaja Mike Batt, kellest sai hiljem minu loominguline muusikapartner. Tema sulest tulid hitid „Nine Million Bicycles” ja „Closest Thing To Crazy”,” lisas ta.

Samuti ütleb Melua intervjuus, et hea laulukirjutaja hoiab alati kõrvad lahti ja paneb erinevaid fraase tähele, et neid hiljem koos viisijuppidega katsetada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments