Galerii: kiirabibrigaadid harjutasid raseda päästmist

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Üheks tänaseks ülesandeks oli autoavariisse sattunud raseda abistamine. Foto: Urmas Lauri
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 45
Üheks tänaseks ülesandeks oli autoavariisse sattunud raseda abistamine. Foto. Urmas Lauri

Täna algas Haapsalu kutsehariduskeskuses Põhja-Eesti regionaalhaigla ja terviseameti korraldatav kahepäevane, ligi 180 osavõtjaga V Eesti kiirabi liidu simulatsiooniõppus.

Simulatsiooniõppust korraldatakse linnas esimest korda. Õppusel osalevad kiirabibrigaadid lahendavad kiirabi igapäevatöös ettetulevaid olukordi.

“Selliseid õppusi korraldatakse kiirabiteenuse kvaliteedi tõhustamiseks. Kiirabibrigaadidel tuleb elustada, aidata ägeda südame- ja veresoonkonna haigestumise, traumade ning muude erakorraliste olukordade korral,” ütles õppuse peakorraldaja, regionaalhaigla kiirabikeskuse juhataja dr Arkadi Popov.

Seekordne  simulatsiooniõppus eriline, sest see on üles ehitatud kutsemeisterlikkuse formaadis, mis tähendab, et kiirabibrigaadid lahendavad praktiliste tegevuste käigus erinevaid ülesandeid.

Õppuse esimesel päeval, 9. juulil võisteldakse Haapsalu kutsehariduskeskuses, kuid kolmapäeval täidavad kiirabibrigaadid ülesandeid otse Haapsalu kesklinnas: promenaadil, piiskopilinnuses ja raudteemuuseumis.

Kolmapäeva hommikul kell 10 algab Haapsalu kultuurikeskuse eest kiirabiparaad.

Õppusel osaleb 19 kolmeliikmelist kiirabibrigaadi, 39 hindajat, 40 rollimängijat ja kaasaelajad. Kiirabibrigaadid on Tallinnast, Tartust ja Pärnust, samuti Karell  kiirabi ning kaitseväe kiirabi ja üks brigaad on Lätist.

Kiirabi simulatsiooniõppust peetakse viiendat korda, esimene taoline toimus regionaalhaigla eestvedamisel 2015. aastal.

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments