Haapsalu ja Läänemaa muuseumid said toetust täiskasvanuhariduse edendamiseks

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Illustratsioonikursus Iloni Imedemaal. Foto: SALM
Illustratsioonikursus Iloni Imedemaal. Foto: SALM

Sihtasutus Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid sai Erasmus+ programmi täiskasvanuhariduse õpirände meetmest 10 000 euro suuruse toetuse projekti „Kunstniku ja tema loomingu vahendamine täiskasvanuhariduses“ elluviimiseks.

Iloni Imedemaa juhataja Anne Suislepa sõnul pakuvad nii Iloni Imedemaa kui ka teised sihtasutuse muuseumid juba praegu täiskasvanutele vabahariduslikke koolitusi, õppepäevi, töötubasid, ekskursioone ja konverentse.
”Soovime oma tegevuste kvaliteeti täiskasvanuhariduse ja rahvusvahelise koostöö osas veelgi tõsta. Õpiränne aitab meil koguda ideid, kuidas tutvustada näiteks Ilon Wiklandi või Ants Laikmaa elu ja loomingut kõige paremini just täiskasvanud õppijale. Samuti loodame
projekti käigus luua rahvusvahelise koostöövõrgustiku raamatukunstnikke tutvustavate muuseumide vahel ning õppida üksteiselt rahvusvaheliste näituste korraldamiseks vajalikke teadmisi.”

17 kuud kestva projekti eesmärk on näha töövarjuna teiste sarnaste Euroopa asutuste praktikaid. Uuritakse, kuidas muuseumid spetsialistidena interpreteerivad ja mõtestavad lahti kunstnike ning nende loomingu olemust. Õpirändes kogutud teadmised aitavad luua
täiskasvanud õppijale suunatud kvaliteetset, individuaalset arengut, loovust, esteetilist tunnetust, kriitilist meelt, enesetaju arendavat ja toetavat haridustegevuste kava, mis sisaldab muuhulgas muuseumitunde, ekskursioone, seminare, laagreid, loenguid, töötubasid ja õppepäevi.

Projekti raames on Haapsalu ja Läänemaa muuseumide töötajatel plaanis töövarjuna külastada Tove Janssoni loomingut tutvustavat Muumimuuseumi Soomes Tamperes (Muumimuseo) ja Pildiraamatumuuseumi Saksamaal Troisdorfis (Burg Wissem Bilderbuchmuseum der Stadt Troisdorf).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments