Koolijuhid on eksamite kaotamise vastu

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Taebla koolipere lõpetas eile õppeaasta Kedre külaplatsil, kus emakeeleõpetaja Tiina Mägi jagas lastele tunnistused. Foto: Arvo Tarmula

Taebla koolipere lõpetas eile õppeaasta Kedre külaplatsil, kus emakeeleõpetaja Tiina Mägi jagas lastele tunnistused. Foto: Arvo Tarmula

Haridusministeeriumi plaani järgi saaks juba tuleval kevadel põhikooli lõpetada üldse ilma eksamiteta.

Seni on põhikooli lõpus tulnud õpilastel teha kolm eksamit – eesti keel, matemaatika ja valikeksam, aine otsustab õpilane ise. Sel nädalal teatas haridusministeerium, et lõpueksamitest loobumise eelnõu on valmis. Tulevast kooliaastast otsustab iga kool ise, kes ja kuidas lõpetab. Riik seda lõpueksamitega enam ei kontrolli.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
just
4 aastat tagasi

eksam nõuab teadmisi,neid tuleb õpetada,teha kontrolltöid ,neid parandada.Noored selle palga eest sellist tööd,mis veel koju kaasa tuleb,tegema ei hakka.Riik seda ametit ei väärtusta,seega mis üle jääb ….

Kägu
4 aastat tagasi

Kunagi ütles üks endine minister Kuku raadios,et sinna haridusministeeriumisse tuleks granaat visata ja jääb üle ainult temaga nõustuda. Kuidas siis üldse õpilase teadmisi hinnata ja mis motiveeriks teda õppima? Ei imestaks,kui sellise tasemega eelnõude kirjutajad muudaks koolis käimise päris vabatahtlikuks või paneks pooled koolid kinni.