Aktsiisilangus õlut odavamaks ei tee

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Haapsalu Taksi pubi perenaine Tiina Kalamees langetaks õlle hinda 50 senti, kui see õllesõbrad pubisse tagasi tooks. Urmas Lauri

Haapsalu Taksi pubi perenaine Tiina Kalamees langetaks õlle hinda 50 senti, kui see õllesõbrad pubisse tagasi tooks. Urmas Lauri

Linna söögi- ja joogikohtade pidajad ei oska ennustada, kas ja kui palju võiks alkoholiaktsiisi langus õlle hinda mõjutada.

Hermani bistroos Haapsalu vanalinnas läheb õlu 1. juunist hoopis 50 senti kallimaks. Kui praegu maksab pooleliitrine pudel Saku õlut Hermanis 3.50, siis laupäevast tõuseb hind nelja euroni. 0,33-liitrise pudeli eest tuleb kolme euro asemel välja käia 3.50. Senine hind on Hermanis püsinud paar aastat.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Alibaba
4 aastat tagasi

4 eurot pudeli õlle eest on ulme. Suurem osa haapsalu söögikohtade omanike tahavad ratsa rikkaks saada,sellepärast ka sellised ulmelised hinnad. Haapsalu ei ole Tallinn kallid “ärimehed/naised” . Ja ma ei räägi ainult alkoholist. Vaadake mis hinnad on haapsalu toidukohtades. See on ulme . Ainus koht kus kvaliteedi ja hinna suhe paigas on minu arust taksi pubi.

Hellat
4 aastat tagasi
Reply to  Alibaba

Selle raha eest söögikoht ennast üleval peabki. See tähendab seda, et kui ei meeldi, otsi mõni teine koht.

Peer
4 aastat tagasi
Reply to  Hellat

Otsingi!

Agu
4 aastat tagasi
Reply to  Alibaba

turiste ootavad, muud midagi. Oma inimene suva

tsiviilokupant
4 aastat tagasi

Muinasjutumaa! Aktsiisi langetakse, aga õlu läheb kallimaks. Naftahind langeb – kütuse hind tõuseb! WTF

Onu
4 aastat tagasi
Reply to  tsiviilokupant

Clown world

Pook
4 aastat tagasi

Läti pidi ka aktsiise langetama ja meie klubiliikmed toovad kogu aeg sealt õlut ja viina. Toome ka edaspidi ja ausalt öeldes ega see Eesti õllelaga ja puupiiritusest tehtud viin kõlbagi juua.

Juss
4 aastat tagasi

Hale jonnimine, või selgubki nüüd tegelik kaupmeeste ahnus. Istuge siis oma kalli lake otsas ajuhiiglased.

Aleks
4 aastat tagasi

Häbi, Lääne Elu. Hakkate Delfi moodi eksitavaid pealkirju panema. Loost selgub hoopiski, et osa söögikohti ei muuda hindu, osad aga kavatsevad siiski hindu langetada.
LE ei suutnud siiski neutraalsele positsioonile jääda.

Mihkel
4 aastat tagasi
Reply to  Aleks

Kui juba niisugune ebasõbralik pealkiri pandud teadmiseks võtmiseks, siis hakkan parem käima Pilsenis õlut joomas. Baaris, kus kõik mugavused ja rahvas sumiseb, saab suure kannu gambriniust vaid 19CZK eest. Eurodes ca 0,7€! Inimene peaks olema kas sündinud loll või peast põrunud kui ostab selle 3,5€ eest.
Tulge maa peale tagasi ässitajad,kirjatsurad ja ärimehed ja ajagem asja nii, et Eesti meeldiks kõigile! Tühjad õlleaalid ja haudvaikus neis, seda eriti kuumal ajal, on masendavad. Olen istnud kord jänusena Saint Patrricus, kus oli -50%, aga üksinda ja rohkem ma sellest uksest sisse ei astu, sest pettusin reklaamis! 🤔

Agu
4 aastat tagasi
Reply to  Mihkel

kahjuks ei saa lasta õlu hinnaks 70 senti, klientuur muutub sellisel juhul teadagi milliseks

Velts
4 aastat tagasi
Reply to  Agu

Just just. Kapteni kõrtsis saab 2€ eest õlle. Vaba valik 😉