Reps: teaduse rahastus peab jõudma ühe protsendini SKTst

Mailis Reps. Foto: Arvo Tarmula
Mailis Reps. Foto: Arvo Tarmula

Haridus- ja teadusminister Mailis Repsi sõnul ei ole alternatiivi ambitsioonile, et teaduse rahastamine ulatuks 1 protsendini sisemajanduse kogutoodangust. Senise rahastamistaseme hoidmiseks sai teadus 143 miljonit eurot juurde.

„Loodetavasti saame suure sammu eesmärgi suunas astuda juba mõne kuu pärast, mil on valminud riigieelarve prognoos ja selguvad riigi rahalised võimalused teaduse rahastamise suurendamiseks. Tegelikult peaks teaduse rahastamine 1% SKTst olema sarnaselt kaitsekulutustele vaikimisi kokkulepe, mis ei kuulu debateerimisele,“ ütles minister „Olukorras, kus valitsus oli riigieelarve strateegia aruteludes sunnitud diskuteerima kärpekohtade üle, on siiski lohutus see, et teadus sai 143  miljonit juurde, et hoida teaduse rahastamine stabiilsena samal tasemel,“  nentis Mailis Reps ja lisas, et ei varja, et loomulikult olid ja on ootused suuremad.

„Tänan ja tunnustan kõiki teadlasi aktiivsuse eest meie valdkonna rahastamise eest seismisel ning julgustan teid seda ka edaspidi tegema – ainult nii jõuame üheskoos soovitud eesmärgini. Teadusministrina jagan muret teaduse alarahastamise pärast ning ei kavatse mitte mingil juhul rahastamise kasvu eesmärgist loobuda,“ ütles Reps.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments